Skriv til webmaster 

30. juni 2009

Det nye havnebad - Koralbadet - får både baby-, børne/ungdoms- og motionsbassin. Bassinet til babyer og småbørn vil få en dybde på 0-30 cm og bassinet til de lidt større børn og unge 100-110 cm.

Formål med siden og virksomheden bag                                                                                                                                                         Sitet er sidst opdateret 21. oktober 2015

Reviderede billeder af havnebadet...

De første billeder af havnebadet...

Havnebadet 

Her følger vi udviklingen i projektet omkring havnebadet på Sluseholmen. Ligger du inde med yderligere information, end det du finder her på siden, kontakt da venligst webmaster

14. december 2011

Invitation til åbning af Koralbadet

Fredag den 16. dec. åbner Koralbadet for vinterbadning. Ved åbningen deltager bl.a. Kbh.s kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev. Programmet er fra kl. 13-13.50. Læs mere i invitationen (pdf).   

____________

19. august 2011

Mail fra Københavns Kommune:

Til beklagelig orientering er opførelsen af Koralbadet desværre blevet lidt forsinket, jf. mailen fra Københavns Ejendomme nedenfor...

Forvaltningen vender tilbage med en forventet ny dato for ibrugtagning, når jeg har fået den nye, præcise tidsplan fra Københavns Ejendomme.

 

Mail fra Københavns Ejendomme:

I forbindelse med den våde sommer har der været problemer med monteringsfasen af pontonerne, da der af flere omgange er konstateret kolibakterier i det havnebassin hvor montagen foregår. Der har minimum være stoppet for arbejdet i sammenlagt 3- 4 uger, hvilket betyder at den endelige afleveringsdato bliver rykket. Entreprenøren har arbejdet i det omfang, at det var forsvarligt, og at man har kunnet opretholde sikkerheden og opfylde arbejdstilsynets krav.

Andre forsinkende faktorer

Forsikringsselskabet Tryk har ønsket en anden løsning af adgangen til livreddertårnet, hvilket har betydet, at der skulle laves en trappe indenfor et meget begrænset område ved en bygning, som allerede var produceret. Herefter blev der indhentet tilbud og ordre afgivet.

Livreddertårnet har haft en forskydning af leverancen fra uge 27 til uge 32.

Forsinkelsen er dybt beklagelig, og vi kommer tilbage med en mere præcis tidsplan.

Afklaringen omkring afstivningen af lamelvæggene.

 

____________

23. marts 2011

Det har været annonceret før, men denne gang holder historien helt sikkert vand. Byggeriet af Koralbadet i Sydhavnen går snart i gang, og badet vil stå klar til vinterbaderne sidst på året.

 

Om godt og vel seks måneder – omkring den 1. oktober – kan Koralbadet slå dørene op for de første gæster fra den lokale vinterbadeforening (Badekompagniet Sluseholmen, red.). Borgerrepræsentationen afsatte på sit seneste møde de nødvendige ekstra tre millioner kroner til etablering af det nye havnebad.

Tre bassiner til svømning, motion, udspring og leg for både børn og voksne

 

Et 0,3 m dybt lege- og soppebassin med fast bund

 

Et 0,9 m dybt børne- og ungdomsbassin med fast bund

 

Et større bassin til motionssvømning og udspring fra 3,5 meters højde

 

Der kan svømmes 25 m på langs, uden at man berøres af udspringere

 

Badets servicebygning har et livreddertårn på toppen samt toiletter plus depot og omklædningsrum m.v. til livredderne

 

I sommmersæsonen er badet bemandet med livreddere i hele åbningstiden

 

Uden for sommersæsonen er badet lukket for offentligheden

 

Fra 1. oktober til 31. april kan en del af børne- og ungdomsbassinet benyttes på eget ansvar af medlemmmerne af den lokale vinterbadeforening, Badekompagniet Sluseholmen

 

Servicebygningens depotrum kan om vinteren bruges som sauna

Fakta om Koralbadet

Læs mere på Københavns Kommunes hjemmeside.

____________

9. april 2010

Efter vi havde hørt at havnebadet alligevel kunne nå at åbne til 2010, står det hun klart at det først bliver til sommeren 2011. Vinterbadningsfaciliteterne vil stå klar 2011/2012. Læs notat og se de nye billeder.

____________

7. december 2009

Havnebadet er udskudt, læs mere i forummet.

____________

Læs desuden artiklen på business.dk (som også er at finde i vores nyhedsarkiv).

____________

Der er sat 11 mio. DKK af i Købehavns Kommunes 2009 budget til etablering af havnebadet her på Sluseholmen.

maj 2009

Har du info?

Har du ny information om havnebadet, hører vi meget gerne fra dig. Send venligst en mail til webmaster.

Bad ikke uden for havnebadet

Bemærk at Københavns Kommune kraftigt fraråder at børn og voksne bader i havnen uden for havnebadene, da det kan være forbundet med fare pga. de mange både.

Der er planen, at Havnebadet, der kommer til at hedde koralbadet, etableres i forlængelse af Metropolis' grønne arealer mellem Metropolis og Ben Websters Vej. Metropolis er i

tæt dialog med både Københavns Kommune samt KD-Arkitekter omkring etablering af havnebadet, med henblik på at få dette etableret hurtigst muligt. Vi har endvidere modtaget tegninger og visualiseringer på havnebadet - kaldt Koralbadet. 

____________

Her er hvad Københavns kommune tidligere har skrevet om projektet:

Den store succes med havnebadene på Islands Brygge og ved Fisketorvet fører nu til endnu et bad. Denne gang ved Sluseholmen i Sydhavnen.

 

Ikke mange hovedstæder rundt om i verden, om overhovedet andre, kan som København prale af, at vandet i havnen lige midt i byen er så rent, at man kan bade i det. Og snart kommer turen til beboerne i Sydhavnen, idet der på Kultur og Fritidsforvaltningens budget for 2009 er sat 11 millioner kroner af til etableringen af byens fjerde havnebad. De første gæster forventes at kunne springe i vandet senest i 2010.

”København har på få år fået nogle helt fantastiske badeforhold med havnebadene som de måske allersmukkeste eksempler på, hvordan københavnere i alle aldre har fået gå- og cykelafstand til en ren og dejlig dukkert. Så det har været oplagt for mig at forsøge at brede succesen ud også til Sydhavnen,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

De første havnebade

I starten af 2002 åbnede det første havnebad ved Islands Brygge (foto). Først med et midlertidigt anlæg og senere med det større permanente anlæg, der kan rumme 600 gæster, og på de varme sommerdage trækker endog langt flere end det til den grønne havnepark. På bryggen er der fem bassiner i alt, hvoraf de to er til børn.

Da det permanente bad på Islands Brygge stod færdig, sejlede man simpelthen det midlertidige over til Fisketorvet, og vupti, så var der året efter to havnebade. Anlægget ved Fisketorvet, populært kaldet Copencabana, kan rumme 300 gæster i de tre bassiner, hvoraf et er til børn, et til springere og det sidste til motionssvømmere.

Den præcise udformning af badet i Sydhavnen er der endnu ikke taget stilling til. Også i Svanemøllebugten er der i øvrigt et havnebad på vej, der forventes at kunne tages i brug til sommer næste år.

Derfor er havnen så ren

Når det overhovedet kan lade sig gøre at bade i havnen, skyldes det, at Københavns Energi for ti år siden begyndte at bygge en række store underjordiske beholdere eller haller hvor kloak- og regnvandet opsamles, når det regner kraftigt. Herved undgås de fleste af de såkaldte kloakoverløb, der skaber forurening. Siden er i alt ti underjordiske beholdere bygget færdig, og de er i dag den direkte årsag til, at vandet i Københavns indre havneområde er så rent, at man kan bade i det.