Test af topmadras

12 marts 2018
admin
image

En god topmadras kan forbedre din seng – og gavne ryg, muskler og nattesøvnen.

En topmadras er henvendt til dig, som vægter din nattesøvn højere end noget andet. Men hvorfor betale en formue for en middelmådig topmadras, når du med lidt søgen finder frem til de bedste til prisen.

Det svenske test institut har gennemført en række test på topmadras modeller fra forhandlere i Sverige, deres 3 bedste resultater kan fås på det danske marked.

Fald ned i topmadrassen

Hvis du sover dårligt om natten, er det værd at undersøge, om din topmadras kan være synderen. Topmadrassen skal få din krop til at falde lidt ned i den, og give støtte til ryggen, for så kan din sovestilling blive bedre.
Topmadrassen er lige så vigtig som boxmadrassen, da den har direkte kontakt med den sovende krop, og en ringe topmadras kan både ødelægge din søvn og give dig problemer med ryggen.
Desuden skal en god topmadras være i stand til at skille sig af med fugt, så man ikke bader i sved om natten.
Når kroppen synker ned i madrassen på en god måde, øges samtidig kontakten med underlaget. Derfor er det vigtigt, at materialet kan transportere fugten bort.

Det svenske testinstitut har testet 3 top madrasser i pris klassen max 2000 svenske kroner, de 3 topmadrasser er også på det danske marked.

Jensen Softline I, Jysk Gold T35 og IKEA Tromsdalen.

I testen blev der lagt vægt på fleksibilitet og støtte, samt den trykaflastende formåen, både når man ligger på siden og ryggen, åndbarhed samt madrassernes evne til at holde formen.

Fremragende komfort beskriver meget godt dette udpluk af topmadrasser

Det er topmadrasser, der helt sikkert vil kunne være med til at forbedre din nattesøvn takket være fleksibilitet og fremragende støtte. Topmadrasserne giver hver især, god støtte til alle de udsatte steder, der omfatter nakke, hoved og skulder.

Bedst i test:

Jensen Softline I, blev bedst i test over både Jysk Gold T35 og IKEA Tromsdalen, fordi den er markant mere fleksibel og støttende og samtidig har en bedre trykfordeling.
Flexibilitet: Jensen soft line I fik 4,4 point ud af 5 mulige, Jysk Gold T35, fik 3,5 point ud af 5 mulige, og rosinen i pølse enden IKEAS Tromsdalen fik kun 2,8 point ud af 5 mulige.
Støtte: Jensen soft line I fik 4,4 point ud af 5 mulige, Jysk Gold T35 fik 3,5 point ud af 5 mulige, og igen ligger IKEAS Tromsdalen i bunden med kun 2,8 point ud af 5 mulige.
Trykaflastende formåen: Til forskel fra pointene på flexibilitet og støtte, brillerer IKEAS Tromsdalen med 3,4 point ud af 5 mulige, Jensen soft line ligger i spidsen med 3,8 point ud af 5 mulige, mens Jysk Gold T35 fik 3,0 ud af 5 mulige.

Testene af top madrassernes flexibilitet, støtte og trykfordeling blev udført på en hård boks madras. For at man tydelige kunne se, hvor meget de forskellige madrasser forbedre ergonomien, blev målingerne også foretaget direkte på en boksmadras uden topmadrassen, herved fik man med rimelig nøjagtighed forskellen på de 3 topmadrasser i testen.

Flere Nyheder