Gulvafslibning: Hvor lang tid holder det?

01 august 2020
Cecilie Mortensen

Skal du have lavet en gulvafslibning, så kan spørgsmålet også være: hvor lang tid holder det egentlig? Og det er der formentlig mange, som gerne vil vide. Det er blandt andet ideelt, da man kan vurdere, hvor god en investering det kan være. Det kan dog være lidt avanceret at give et helt konkret svar på det spørgsmål. Lad os alligevel se på forskellige faktorer herunder. 

Hvor god er du selv til at passe på gulvet?

Kigger man mod forskellige gulvfirmaer, så vil svarene måske variere i forhold til de ting, som kan spille ind på holdbarheden af en gulvafslibning. Der er dog nogle gængse ting, vi kan kigge på. Først og fremmest så betyder det meget, hvordan du selv passer på gulvet. Er du god til at pleje, vaske og rengøre det løbende, så der ikke er småsten, sandkorn og andet, som kan ridse dit gulv. En anden faktor er også, om du er god til at bruge f.eks. filtdutter under de møbler, som kan lave ridser. 

Hvor dygtige er gulvfirmaet?

Det har naturligvis også en betydning, hvem der arbejder med gulvet. Altså hvor gode har gulvfirmaet været til at slibe gulvet – og ikke mindst efterbehandle det. Efterbehandlingen har nemlig ret meget at sige i denne sammenhæng, da det nærmest fungerer som et beskyttende lag, som kommer på trægulvet. Hvis der ikke vælges den rette efterbehandling eller det ikke føres grundigt nok på, så kan det også betyde, at det hurtigere bliver slidt af. Og sker det, så vil dit gulv også nemmere tage imod hakker, ridser og andet, som kan få det til at se grimt ud. 

Hvis du gerne vil have et mere konkret svar på, hvor lang tid dit gulv kan holde sig pænt, så kan du altid høre Gulvkanonen ad. Gulvkanonen arbejder nemlig også med forskellige behandlinger af gulve. 

Flere Nyheder