Lad tandlægen give dig dit smil igen

16 august 2022
admin

editorial

Er du en af de mange danskere, som er bange for at smile på grund af manglende eller ødelagte tænder i din mund? Så fortvivl ej. Det kan nemlig med stor sandsynlighed sagtens lade sig gøre at genopbygge din smukke perlerad, så du atter kan smile til verden.

I det følgende kan du læse mere om hvilke muligheder du har for at få et flot og charmerende smil med hjælp fra en dygtig tandlæge. Du kan blive klogere på kroner, implantater og proteser – og hvordan din tandlæge kan hjælpe dig videre.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er en hætte, der placeres over en tand for at genoprette dens form, størrelse og styrke. Den kunstige tandkrone er som regel fremstillet af porcelæn eller keramik. Den placeres over tanden for at beskytte den mod yderligere skader og genoprette dens normale funktion.

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en falsk tand, som holdes på plads af de omkringliggende tænder. Den falske tand er normalt fremstillet af porcelæn eller keramik og er fastgjort til to kroner, som er placeret over de omgivende tænder. Denne form for tandrestaurering kan bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder.

tandlæge

Hvad er tandproteser?

Tandproteser er kunstige tænder, der bæres som erstatning for naturlige tænder, der er gået tabt. De er normalt fremstillet af porcelæn eller akryl og kan være aftagelige eller fastsiddende. Tandproteser kan bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder og kan også være med til at støtte ansigtsmusklerne

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en lille titaniumskrue, der placeres i kæbeknoglen som erstatning for roden af en manglende tand. Den kunstige tand fastgøres derefter på implantatet. Tandimplantater er en mere permanent løsning på manglende tænder, men de er også dyrere end andre muligheder.

Du kan kontakte din lokale tandlæge i Østjylland på beringhus.dk.

Flere Nyheder