Når man skal overdrage ens restaurant i Ringsted

14 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ens restaurant kan være selvejende, den kan være købt som en franchise, man kan være ejet af en anden virksomhed, man kan være slået sammen med andre, være en del af en kede og endnu flere forhold til.

Kan du for eksempel gennemskue, hvordan situationen er med restaurant Ferdinands i Ringsted?

Derfor er det lidt svært at svare meget enkelt på, hvad man egentlig skal gøre, hvis man er ved at blive for gammel til det omfangsrige arbejde at drive en restaurant, man ikke kan følge med tiden, eller nogen ligefrem banker figurativt på døren for at overtage ens forretning.

Den klassiske model er jo nok, at man har en person ansat i firmaet, som måske er i familie med en, der længe har været kørt i stilling til at overtage foretagende, når tiden meldte sig, så man længe var forberedt på dette og vidste, hvordan firmaet blev drevet, samtidig med, at man har en idé om, hvordan det skal drives videre.

Men man kan jo også risikere, at ens hovedaktionær sælger ens virksomhed til en anden eller et andet firma. 
For den almindelige kunde kan man ikke se forskel, da det er den samme ledelse og ansatte, men parolen, brandet, tilskuddet og videre kan være anderledes, som kan ændre sig en del for dem, der driver butikken i det daglige.

Der er jo også den klassiske måde, hvorpå man sætter ens brand til salg, hvis man selv ejer det, hvor man sætter restauranten i Ringsted til salg.

Dette behøver jo ikke at have noget at gøre med, at det ikke kan løbe rundt, men at det faktisk kører så godt, at det har oversteget, hvad man selv kan overskue eller havde forventninger om – men omvendt vil man ikke så i vejen for udviklingen, hvis andre har visioner til at drive det videre.

More articles