En opvaskemaskine giver værdi i hverdagen

05 september 2018
admin
Opvask uden opvaskemaskine installeret

Der er nogle ting, som er mere irriterende at skulle undvære, end andre. Der er nogle ting, du næsten håber holder evigt. For der er bare nogle ting, du er nødt til at få udskiftet med det samme, for det at gå uden, det er for stor en prøvelse i hverdagen.

Det er ting som fjernsyn, vaskemaskine og opvaskemaskine. Det ikke at kunne se alt fra nyheder til underholdning eller streame, det gør livet surt for de fleste. Det er ikke altid det samme på tablet, computer eller telefon. Ikke at kunne vaske tøj, det er også ret irriterende. Det hober sig hurtigt op, og du kommer til at mangle. Og uden en opvaskemaskine finder du ud af, hvor lang tid det reelt tager at vaske op i hånden. De er noget, der føles som en evighed.

De tre ting – og også andre – er noget de fleste nu om dage lægger til grund findes i ethvert hjem. I hvert fald hvis pladsen er til det. I større lejligheder og i huse, så skal der bare være den slags. Er der ikke det, så vil mange, der overvejer at købe, i hvert fald på forhånd undersøge, om det er lige til at sætte op.

Er installationerne der, så installere opvaskemaskinen selv

Det er ikke så svært, især da opvaskemaskiner har den fordel, at de har standardmål, der pudsigt nok svarer til et underskab. Det er en god idé lige at måle efter for en god ordens skyld, for den skal kunne være der, uden du skal til at lege snedker.

Alle de vigtige ting på en opvaskemaskine sidder bagpå. Det vil sige slangerne til vandet og ledningen til stikkontakten. Du skal derfor montere det hele, inden du skubber maskinen ind på plads. De gælder om at få slanger og ledninger til at sidde så godt som muligt, for flugter de ikke, så kommer din nye opvaskemaskine til at rage for langt ud i rummet, og det kan være ret irriterende.

Du skal også sikre, at det hele sidder forsvarligt, for så slipper du for at skulle have maskinen ud og ind igen. Den er lidt tung at skulle håndtere for meget, også selvom de er blevet markant lettere, end de var tidligere.

Hvis du er i tvivl om du selv kan gøre det eller om du skal have professionel hjælp til installation af opvaskemaskine, kan du tage et kig her.

Andre gode overvejelser, du skal have med

Men det er ikke kun pladsen, du skal tænke på, det er også indretningen af opvaskemaskinen. Foretrækker du en maskine, hvor der er en selvstændig skuffe foroven til alt bestikket, eller foretrækker du en, hvor der er en holder til det hele, så findes begge dele. Måske vil du have en med en skabslåge foran, så den er helt skjult. Det er naturligvis også en mulighed.

Noget andet, du ska have in mente, er energimærkningen. Langt de fleste er meget energivenlige, men der er stadig forskelle. Det kan selvfølgelig bedst svare sig at vælge dem, der har den bedst mulige.

Endeligt skal du overveje farven. Det kommer ikke til at se godt ud derhjemme, hvis du vælger en i rustfrit stål, men hvor resten af dit køkken er md hvide elementer. Den vil stikke ud og få køkkenet til at se forkert ud.

Kig efter bedst i test

Der er rigtig mange opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at vælge, når du kigger. De mange tilbud er tilsvarende fristende, men du skal altid kigge dig godt for. Der laves løbende mange tests af de forskellige opvaskemaskiner på markedet, og dem, der får god kritik, er altid den bedste investering.

De kan nemlig det hele, for de vasker med et perfekt resultat, de er lette at holde og rengøre, og de bruger hverken meget vand eller el. Som en bonus kan mange af dem times, så du kan køre maskinen, når det passer dig. Mens du er på arbejde, eller om natten.

Det er bare at få den på plads

Når den er tilsluttet det hele og skubbet på plads, så er det sidste, du skal gøre, at justere benene foran. Den må ikke stå og vippe, for det ødelægger dens evner til at vaske jævnt. Den kan endda blive så skæv, at dine glas ikke kan holde balancen.

Med en tang justerer du nemt benene, indtil du er tilfreds, og så er det slut med den kedelige tjans at vaske op i hånden.

Flere Nyheder