Tip: Køb fiskestænger i høj kvalitet online

31 October 2022 Camilla Sørensen

editorial

Er du også typen, der elsker at fiske? Så skal du helt sikkert overveje at købe fiskestænger i høj kvalitet online. Det er nemlig en smart og praktisk løsning, som giver dig mange fordele.

I denne artikel guider vi dig igennem de vigtigste ting, du skal have in mente, inden du vælger fiskestang – så læs med her og bliv klar til din næste fisketur!

Hvilken fiskestang skal du vælge?

Først og fremmest skal du overveje fiskestangens længde. Hvis du har tænkt dig at fiske fra land, bør du holde dig til en kort fiskestang på max 2,5 meter – men hvis det er fra båd eller fluefiskeri, kan en lang fiskestang på helt op til 5 meter være passende.

Dernæst skal du tage stilling til fiskesnørerne. Skal de være monofile eller multifile? Monofile snører egner sig bedst til fiskeri i stille ferskvand, mens multifile snører er bedre egnede til fiskeri i saltvand og ved stærk strøm.

Endelig skal du overveje fiskestangens kastevægt – det vil sige hvor meget vægt den kan kaste ud. Jo højere kastevægt fiskestangen har, desto tungere fiskeredskaber kan du bruge på din fisketur.

fiskeri

Valg af greb

Grebene på en fiskestang kan være lavet i skum, plast eller cork. Cork greb er ofte det mest behagelige og føles bedst at holde i – men de kan også være dyrere end fx skum- eller plasticgreb.

Vær opmærksom på fiskestangens action når du vælger fiskestang. Action beskriver fiskestangens fleksibilitet, og den kan være fast (fast action) eller blød (medium eller slow action). En fast fiskestang egner sig til fiskeri med tunge fiskeredskaber, mens en blød fiskestang egner sig bedst til fiskeri med lette fiskeredskaber.

Det er også værd at overveje fiskestangens materiale – oftest vil den være lavet af kulfiber eller glasfiber. Kulfiber fiskestænger er dyre, men har den fordel at de er meget stærke og lette. Glasfiber fiskestænger er mere robuste men tungere.

Så kort og godt: Køb fiskestænger i høj kvalitet online med udgangspunkt i ovenstående tips, og så er du sikret det bedste udgangspunkt for en god fisketur.

More articles