Indret udestuen efter funktionel og stil

27 December 2020 Anne-Mette Hansen

En udestue kan indrettes på et utal af måder. Det er et skønt ekstra rum at have, og det kan bruges til alverdens formål. 

Står du overfor at skulle indrette din nye udestue? Læs med her og få gode råd til, hvordan du gør rummet både funktionelt og stilfuldt. 

1. Klinker og gulvvarme

Det lækreste er, hvis udestuen kan bruges hele året rundt. På den måde får du mest muligt ud af den. At du kan invitere gæster til både sommerfesten eller juleaften og hygge jer i udestuen.

For at gøre udestuen helårsvenlig kræver det, at der er indlagt en form for varme i rummet. En ideel varmekilde i rummet er gulvvarme. Du kan lægge gulvvarmen under gulvet, der ideelt set kunne bestå af klinker.

Klinkerne bliver nemt varmet op, og så er de også praktiske i hverdagen, når der nemt skal kunne støvsuges og vaskes gulv i rummet. 

2. Udgang til have eller terrasse

Mange bruger deres udestue rigtig meget om sommeren. Den er en mellemting mellem at være inde og at være ude. Derfor er det også en stor fordel at have en direkte udgang fra udestuen til haven eller terrassen. Det gør det lettere at bruge udestuen om sommeren. Så man ikke skal hen til sin hoveddør for at komme ud, men kan træde direkte fra udestue rummet og ud i haven. 

3. Borde og stole/bænke

Udestuen er det perfekte rum til gæster. Her har du nemlig ikke så mange møbler som i stuen. Der skal derfor ikke fjernes en hel masse, for at kunne dække op til et større hold gæster. Indret gerne udestuen med et langt bord og stole eller bænke til. 

4. En stilfuld sofa eller daybed

Det er også lækkert at have et ekstra rum, hvor man kan sætte sig ud og slappe af og hygge i. Derfor giver det rigtig god mening at indrette rummet med en smuk sofa eller en lækker daybed. Rummet gøres også meget behageligt med planter og blomster. 

Læs mere om udestue indretning her: https://husblog.dk/skoen-inspiration-til-indretning-af-udestue/

More articles