Alternative sovemidler. Her er min erfaring med de bedste

02 september 2018 admin
Sov bedre med alternative sovemidler

De seneste 4-5 år har jeg døjet med at falde ordentligt i søvn om aftenen. Jeg har i flere år tyet til almindelige sovepiller for at kunne opnå en nogenlunde nattesøvn. For 6 mdr. siden bestemte jeg mig dog for at droppe de almindelige sovepiller ordineret ved apoteket, og i stedet prøve forskellige naturlige sovemidler. Nedenfor vil jeg beskrive mine erfaringer (gode som dårlige) med de forskellige sovemidler. De forskellige typer sovemidler testede jeg hver især over et spænd på 2 uger pr. produkt.

Baldrian

Baldrian har været anvendt og kendt siden vikingetiden, og er i moderne tid blevet populære grundet deres beroligende og afspændende virkning. Baldrian er godkendt som naturlægemiddel, hvilket gav mig en garanti for produktet. Jeg købte pillerne på nettet og prøvede dem i 2 uger. Jeg synes jeg kunne mærke en lille beroligende effekt om aftenen, inden jeg skulle sove. Jeg er dog ikke 100 % sikker på effekten, da jeg også oplevede dage, hvor jeg havde problemer med at falde i søvn.

Melatonin

Melatonin er et naturligt hormon der dannes i hjernen når det bliver mørkt. Med melatoninpiller har det været muligt at fremstille dette søvnhormon i pilleform. Pillerne kan fås i Danmark, men kun på recept. Jeg må indrømme, at jeg er solgt med disse piller, som min kammerat havde med hjem fra USA. Pillerne var på 3 mg. Stykket, og jeg blev anbefalet, at tage 2 piller lige inden jeg skulle i seng. Melatonin pillerne har helt sikkert hjulpet. Jeg oplever ikke, at jeg ligger og vender og drejer mig i sengen på samme måde som tidligere. Jeg fik inspiration til pillerne på denne hjemmeside.

Sov bedre med alternative sovemidler

Humle

Ligesom baldrian er humle også kendt fra oldtiden. Humle er en slyngplante der tilhører hamp-familien. Humlen er bl.a. kendt for smagsstofferne, der primært bliver brugt i øl. Det er altså ikke helt uden grund at mange kan nikke genkendende til at blive træt efter blot en enkelt øl eller 2.

Mit eksperiment med humle var ikke at drikke øl inden jeg skule i seng, nej det var i stedet i pilleform. Doseringen var her 2-3 piller 3 gange dagligt. Jeg synes faktisk humlen har haft en positiv effekt på min søvn, så det er helt sikkert noget jeg godt kan anbefale til andre.

Grøn te og kamille te

Forskere har fundet ud af at kamillete kan påvirke hjernen ligesom benzodiazepiner, som egentlig er et angstdæmpende lægemiddel. Forskningsresultater har også påvist, at der i grøn te findes at L-theanin, som kan fremme et afslappet sind.

Man skal drikke te med måde. Det fandt jeg i hvert fald ud af på den hårde og lidt irriterende måde, da jeg vågnede om natten og skulle op at tisse. Derfor kan det anbefales at stoppe med at drikke teen 2 timer inden sengetid. Jeg havde desværre ikke de store forbedringer med søvnen med hjælp fra te.

Sluk telefonen når du skal i seng

Det burde sige sig selv, at man ikke skal ligge med telefonen inden man skal sove. Undersøgelser har vist at alle de informationsindtryk, plus den blå skærm, ikke just hjælper på en bedre nattesøvn. Jeg tog derfor en drastisk beslutning og lod min telefon ligge i køkkenet når jeg skulle sove. I stedet købte jeg et godt gammeldags vækkeur. Dette gav mig en bedre ro, når jeg skulle sove og jeg faldt hurtigere i søvn, også selvom jeg ikke havde spist melatonin eller baldrian. Jeg fortsætter stadig af samme spor og har ikke min telefon med på værelset når jeg skal sove.

Nu sover jeg bedre

Jeg har prøvet disse ovenstående produkter og metoder, men også andet naturmedicin mod min søvnløshed. Det der har hjulpet mig mest til at komme bedre ind i en søvnrytme, er slukke min telefon, dyrke mere motion og engang imellem prøve melatonin, hvis jeg ikke kan sove. Det viser, at man kan komme langt med det naturlige valg.

Flere Nyheder