Belægning kan forefindes de særeste steder!

17 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Er det faktisk lidt en pudseløjerlig ting, når man skal snakke om belægning, for modsat mange andre udtryk, hvor man har et hovedeksempel, hvor det så er gået hen og dækker andre områder, så lader sådan noget som belægning ikke at have et hoved-eksempel, som de fleste mennesker tænker på, når snakken falder på dette emne.

Det kan hænge sammen med, at mange mennesker i både deres arbejdsliv og i deres daglige dag kommer i kontakt med belægning i mange forskellige former, at hver person har fået sin egen opfattelse af det.

Eller der er i hvert fald ikke den store konsensus om, hvad deres mest menes med at skulle fremhæve et eksempel med belægning.

Så hvor finder man belægning henne? Det vil vi komme med et par eksempler på i resten af denne artikel.

Man kan have belægning på tænderne, og det er ikke en god idé, da man så skal have renset tænderne godt selv for at få det væk, og ellers skal man have en tandlæge til at hjælpe sig.

Men det kan også være positivt med belægning, da det kan være en fernis såsom nano-teknologi, der er med til at sørge for beskyttelse på en overflade.

Man kan også lave en belægning af indkørsel selv derhjemme eller få professionelle til at gøre dette.

Desuden ser man også belægning brugt som et metaforisk udtryk for, at man gør noget bestemt, som kan være ved at belægge en stilling.

Dette er dog lidt lemfældig omgang med sproget, da men egentlig mener, at man besætter en stilling; men med tiden kan man måske se en udvikling til, at sådan et udtryk bliver ikke bare bredt accepteret, men også optaget i Den danske ordbog.

For det er med sprogets udvikling, at man må følge med – vi kan ikke slå folk i hovedet med at være gammeldags, da der også skal være plads til udvikling.

More articles