Bliv en haj til miljøvenlig havevanding

20 January 2021 Cecilie Mortensen

editorial

Når det kommer til bæredygtige initiativer, så er der mange forskellige ting, privatpersoner kan begynde på. I denne artikel har vi fokus på, hvordan du bliver en haj til at klare din havevanding så miljøvenligt som muligt. 

Miljøvenlige måder du vander haven på

Uanset om du måtte have en lille eller stor have, så kan du nok forestille dig, at der kan bruges meget vand på havevanding i løbet af et år. Heldigvis kan du med få omlægninger klare det mere miljøvenligt, og uden at du går på kompromis med en flot have. 

Få fingrene i en regnvandsbeholder 

Hvis ikke du allerede har investeret i en regnvandsbeholder, så kan du starte med det. Som du nok også kan fornemme ud fra navnet, så er det en beholder, der er med til at opsamle vand fra de dage, hvor det regner. Dette vand kan du løbende bruge til at vande med, så du ikke skal tappe nyt fra hanen hver gang. 

Vand mere strategisk og lav et jorddække

Et andet initiativ du kan sætte i gang er, at du begynder at vande mere strategisk. Det vil sige, at du ikke lader det være tilfældigt, hvornår dine planter skal have vand. Det er helt naturligt, at vandet ved en havevanding kan fordampe. Der er dog flere ting, du kan gøre, for at fordampningen bliver så lille som muligt. Vand eksempelvis om morgenen eller om aftenen, og lav samtidig gerne et jorddække af enten kompost, blade eller lignende, som placeres på jorden. Det er med til at holde fordampningen nede, så jorden optager langt de meste af vandet.

Brug de rette mængder vand 

En anden ting du kan tænke over er, hvor meget vand du vander med. Du behøver ikke at vande hver dag, hvis du til gengæld vander godt igennem, når du gør det: https://husblog.dk/saadan-vander-du-din-have-paa-den-mest-miljoevenlige-maade/.

More articles