De hunde har reelt set ikke brug for tøj

14 december 2020 Anders Lundtang Hansen

Der er nogle få eksempler, hvor en hund vitterligt kan have brug for tøj, og det er ved, at den måske har været udsat for et angreb, har været i en ulykke eller andet, hvor den skal have beskyttelse på.

Men så er det mere det praktiske ved at have noget om sig på de udsatte steder, end der er tale om tøj, som de fleste mennesker forstår det, hvor man efterhånden ser mere på det æstetiske end praktiske.

Kan du da huske, da du var lille, og din mor gav dig tøj på, og der ikke var andre muligheder? Man var ikke glad. Nu om dage finder ens kæreste måske tøj til en, men det fedeste er, når man finder noget, som man elsker at have på, men som andre måske ikke kan se magien i.

Sådan er vi så forskellige, og hunde er også forskellige – men de kan bare ikke sige, om de er glade for deres tøj eller ej.

Hunde har ikke brug for at have tøj på 

Og hvorfor er det lige, at vi giver hunde tøj på end i de få situationer, hvor de reelt set skal bruge det praktisk?

Det er jo for at pynte dem, så de kan se ud som på den måde, vi gerne vil udstråle dem personligt i forlængelse af os selv.

Men de skider og pisser stadig på stedet og har lav hjerneaktivitet. Det er perler for svin, hvor de svin så bare er hunde.

Hunde har klaret sig i mange, mange år uden tøj og skal heller ikke bruge det i fremtiden. De klarer sig naturligt uden via pels fx.

Så er der de små skravl af nogle undskyldninger for hunde, der ryster lige så hurtigt vibrerende, som de gør skingert.

Det er et resultat af avl med hunde, som vi mennesker har udført. Det er synd for dem at være til, og det er endnu mere synd at give dem tøj på.

Skal du alligevel have tøj til hunde, så kan du finde det her: Designforpets.dk.

Flere Nyheder