Derfor skal du passe på dine tænder

23 January 2022 Steffen Pedersen

editorial

Det er nok ikke nogen hemmelighed længere, at det er en god idé at passe på sine tænder. Men hvorfor er det så god en idé? Det kommer vi ind på i dette indlæg, så du ikke længere behøver at være i tvivl! Læs med herunder.

Det kan blive dyrt hvis du ikke passer på dem

Passer du ikke på dine tænder, så kan det hurtigt gå hen og blive en dyr affære. Det kan det fordi det kan ende med, at du skal have opereret dine tænder, have lavet implantater i bramming, eller bare at du skal til tandlægen oftere end hvis du passer på dem.

Derfor anbefaler vi, at du børster dine tænder dagligt, at du bruger tandtråd, og at du også bruger mundskyld, hvis det ikke føles som nok med det andet.

døre

Du kan risikere tandsten

Det er ikke fordi tandsten er farligt, men tandsten kan være irriterende at leve med, og kan blive forholdsvis store, hvis man ikke får dem fjernet i ny og næ. Derudover kan de blive skarpe på en irriterende måde, så man kan få irritationer i munden.

Ved at passe og pleje sine tænder, så kan man undgå at få tandsten. Tandsten bliver lavet af overskydende kalk og bakterier i munden, og kan derfor forebygges ved brug af tandbørste, tandtråd og mundskyl som tidligere beskrevet.

Hvor ofte bør du tage til tandlægen?

Der er delte meninger om hvor ofte man skal til tandlægen. Vi anbefaler, at du lytter til din tandlæge, og tager derind så ofte som de selv foreslår. Det afhænger nemlig af hvor stærke dine tænder er, og om der er noget udredning der skal igennem en længere proces. Hvis din tandlæge ikke giver dig noget konkret, så anbefales det at man tager afsted gennemsnitligt en gang om året, så man er sikker på alt er som det skal være.

More articles