En alkoholbehandling kan (desværre) ligge til familien

26 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når du er blevet ældre, så erfarer du måske, at der er en anden person i din familie, som der tidligere har været i behandling af alkoholmisbrug.

Det skænker du egentlig ikke mange tanker over, for det ligger så mange år retur, og du har et fornuftigt forhold til alkohol, synes du selv.

Dog bemærker du så, at det ikke er en enkelt person i familien, der gennem tiden har gjort brug af en alkoholbehandling, men at det også var flere på begge sider af familien, som der har gennemprøvet det.

Nogle med mere held end andre, og der er tydeligt nogle tilfælde, som man ikke snakker om, der er pinlige for familien at snakke om.

Og så var der måske nogle, som der burde have benyttet sig af en god alkoholbehandling, mens andre gerne ville have haft det, men det fandtes bare ikke, som man har det i dag.

alkoholbehandling

Bemærk, om alkoholbehandling ligger til familien

Hvis man ikke ved så meget om alkoholisme, så kan man godt ende med at tro, at alkoholikere er de svage personer, som der ikke kan finde ud af mådehold.

Men som tallene viser, så er det alle typer af mennesker, der bliver ramt af alkoholisme, fordi det er en sygdom, som der kræver en behandling.

Heldigvis behøver sygdommen ikke ramme dig, men man har set før, at hvis der er andre i familien, der tidligere har været alkoholikere, så er man også tilbøjelig til at gå ned ad den samme sti – specielt hvis man er vokset op i et alkoholisk hjem.

Derfor skal man holde øje med, hvordan ens forhold til alkohol ændrer sig med tiden, og om andre stiller spørgsmål ved, hvor meget man drikker, for det kunne være et tegn på, at man er ved at blive ramt af sygdommen, og det skal man have gjort noget ved, inden det eskalerer.

More articles