En gulvafslibning forvandler dine gamle trægulve til nye

04 April 2022 Kamilla Sonne
image

editorial

Trægulve er populære blandt danskerne. Og det er ikke uden grund. Trægulve tilbyder nemlig mange fordele til dem, der lægger dem i deres hjem.

Men selvom de langt hen ad vejen er hårdføre og ikke kræver den store vedligeholdelse, kommer man ikke helt udenom det. På et tidspunkt bliver det tydeligt på træet, at det bliver brugt og belastet hver dag.

Og når den tid kommer, er det måske værd at overveje en gulvafslibning.

Med en gulvafslibning kan man nemlig forvandle sit gamle trægulv til et nyt, for en brøkdel af den pris, som det koster at lægge et nyt.

Hvis du har slidte trægulve i boligen, der trænger til en kærlig hånd, kan du altså roligt læse videre her.

gulvafslibning i Jylland

Sådan foregår en gulvafslibning

Måske har du hørt om en gulvafslibning før – måske er det helt ukendt land. Men princippet er ret enkelt.

Man går simpelthen ind og sliber det øverste og slidte lag af gulvet af. På den måde kommer man af med de overfladiske ridser og hakker, der kommer fra fx møbler, poter og sko.

Dermed kommer man ned til et lag af rent og urørt træ. Det skal ”lukkes” med en behandling i form af enten olie, lak, sæbe eller lud.

Og når det er gjort, er gulvafslibningen komplet – og du har et gulv, der ser ud som helt nyt.

Er det noget, man kan gøre selv?

Man bør som udgangspunkt ikke forsøge sig med en gulvafslibning, medmindre man har erfaring på området.

Det kan nemlig også gøre mere skade end gavn, hvis man ikke har styr på det, man laver. Heldigvis er det nemt og relativt billigt at få professionel hjælp til opgaven.

Klik her for at læse mere om mulighederne og indhente et tilbud på gulvafslibning med det samme. Det vil med garanti gøre underværker for dit hjem.

More articles