Er det dyrt at bruge et inkassobureau?

10 December 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Har du din egen virksomhed, og har du overvejet at sende en eller flere af dine kunder til inkasso, fordi de ikke har betalt, har du måske overvejet, hvor meget du egentlig kommer til at betale for det. Hvor meget koster det egentlig, hvis du skal have et inkassofirma til at hjælpe dig?

Det varierer lidt alt efter, om skyldneren betaler sine penge eller ej. Hvis skylderen betaler sine penge, vil det være skyldneren, der betaler omkostningerne til inkassofirma. I det tilfælde vil inkassofirmaet nemlig bare lægge deres omkostninger oveni det, som skyldneren allerede skylder dig. 

Hvis skyldneren derimod ikke betaler hele sin gæld, kan det ende med, at det er dig, der skal betale nogle eller alle omkostninger ved at bruge et inkassofirma. Det kan derfor ende med at koste dig penge, og det er ikke sikkert, at du får alle dine penge igen. Omvendt kan det hjælpe gevaldigt på processen, hvis du involverer et inkassofirma i den. 

image

Brug altid et kompetent inkassofirma

Hvis du vælger, at du gerne vil have et inkassofirma til at hjælpe dig, skal du altid undersøge firmaet grundigt, inden du beslutter dig for et. Du skal være sikker på, at det er et kompetent firma, der har orden i sagerne, og som behandler folk ordentligt – også selvom de skylder penge væk. 

Et firma, der er en god ide for dig at holde øje med, er debtia.dk. Det er et dansk inkassofirma, der altid handler meget professionelt over for folk. Det vil derfor både være rart for dig at bruge dem, hvis du er kunde, og det vil ikke være ubehageligt for dem, der skylder dig penge at blive kontaktet af dem. 

Du kan nemt oprette dig som kunde hos debtia.dk på nettet. Derefter kan du starte en sag og uploade de relevante papirer. Så går debtia.dk i gang med at se på sagen med det samme. 

More articles