Få den rette hjælp til din angst lidelse

17 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Føler du ofte, at du er ved at gå ud af dit gode skind over irrationelle bekymringer, ubegrundet frygt og tvangsprægede tanker og handlinger? Så kan det sagtens være, at du er ved at udvikle en angstlidelse.

Angst – en udbredt lidelse

Angst er ikke, som mange mennesker fejlagtigt tror, en frygt for noget konkret. Der findes naturligvis former for angst, som har et objekt – for eksempel eksamens angst og diverse fobier (eksempelvis araknofobi, som er angsten for edderkopper). Men angst behøver ikke at have hverken et objekt eller en bestemt trigger.

Generaliseret angst og panikangst kan ramme når som helst og hvor som helst, helt ud af det blå. Denne utilregnelighed afføder ofte angst for angsten, hvilket er en meget hæmmende tilstand. En person, som lider af generaliseret angst, kan derfor udvikle angst for at gå til en social begivenhed, bruge offentlig transport eller blot gå uden for en dør af frygt for at få et angstanfald, der rammer som et lyn fra en klar himmel. Derfor er det vigtigt, at en person, som lider af angst, får den rette behandling i form af målrettet terapi, som kan hjælpe den angstramte med at håndtere sin tilstand.

Hvordan behandler man angst?

En psykisk lidelse som angst kan til en vis grad behandles medicinsk. Men det er endnu mere virksomt at lære angst patienter hvorledes man håndterer et angstanfald, således at han eller hun ikke frygter det i en grad, som er direkte invaliderende. Det kan for eksempel gavne en angstramt person at lære, hvordan man ved hjælp af mindfulness og rolig vejrtrækning kan berolige sig selv mens angstanfaldet står på, og hvorledes man via meditation kan lægge en dæmper på tankemylderet.

Har du mistanke om, at du selv lider af angst eller en angstrelateret lidelse, kan du søge hjælp hos en dygtig terapeut – for eksempel https://www.angstekspert.dk/ 

More articles