Få flotte gulve med en gulvafslibning

17 March 2021 Maya Hindsberg

editorial

Hvornår er det du trænger til at få afslebet dit gulv? Det er et af de bedste spørgsmål, når du står og gerne vil passe på dit gulv, og sørger for, at det er pænt. Et pænt trægulv giver nemlig en flot lejlighed. Du trænger til en gulvafslibning, når lakken er begyndt at blive slidt igennem, eller når træets overflade er begyndt at blive ridset og hakket.

Det sker f.eks. hurtigere, når du har hund. En hund har nemlig klør, og de er sjældent særligt gode ved gulve. Især hvis det er en større hund. Børn der taber ting, er heler ikke gode venner med gulve, der ikke er særligt slidstærke. Når du har slebet dit gulv, er det dog tid til at vælge en overfladebehandling, hvilket du har helt frit valg med. Behandlingerne har deres fordele og ulemper, hvilket du vil høre om her.

De forskellige efterbehandlinger

Det vigtigste du skal overveje, når du skal vælge efterbehandling, er udseende, og hvor slidstærkt gulvet skal være.

Hvis du lever to vokse i et hjem uden kæledyr og børn, kan du sagtens fokusere på at fokusere det udseende, du ønsker uden at tænke super meget over slidstyrke. Så hvis du vil have smukke og naturligt udseende gulve, kan et sæbebehandlet gulv være en oplagt mulighed. Der er fordelen nemlig, at det giver smukke lyse gulve, men det er mindre slidstærkt end f.eks. lak eller oliegulve.

Oliegulve er et godt kompromis, da det både kan give relativt lyse gulve, hvis du ludbehandler, inden du behandler det med olie, samtidig med, at det er rimelig modstandsdygtigt overfor ridser, skidt og snavs. Ulempen er, at det giver en varm glød til gulvet, som ikke alle er glade for. En anden fordel er, at du også kan lappe huller i olien løbende.

Til sidst er der lak. Det er en god løsning, for dig, der har brug for et meget slidstærkt gulv.

More articles