Få has på buler og skrammer med en professionel gulvafhøvling i Frederikssund

08 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Er dit gamle trægulv præget af dybe revner og ujævnheder, eller er du træt af at se på den halvvejs afslidte fernis? Så er det måske på tiden med en effektiv gulvafhøvling.

Kan mit trægulv tåle en gulvafhøvling?

For at et trægulv skal kunne tåle en gulvafhøvling, skal det have et såkaldt slidlag – det vil sige, den del af træværket, som er egnet til at fungere som overflade – på omkring en halv centimeter. Har dit trægulv således været afhøvlet før, eller eventuelt modtaget et vist antal gulvafslibninger, er det ikke sikkert, at det kan holde til en gulvafhøvling.

Et laminat gulv vil aldrig kunne afhøvles, da slidlaget består af en form for plastik laminat og ikke af træ. Et massivt trægulv eller et parket gulv, som består af 100% træ, vil være egnede til gulvafhøvling – såfremt de altså er tykke nok.

Kan jeg selv forestå en gulvafhøvling?

Du kan leje gulvafhøvling maskiner i mange forskellige byggemarkeder – men det er ikke ensbetydende med, at det er en god idé selv at kaste sig ud i dette projekt. En sådan maskine fungerer derved, at en roterende valse påmonteret skarpe knivskær skræller det overstå lag af gulvets overflade. Det kræver ikke den store og vilde fantasi at forestille sig, hvordan man som amatør kan komme rigtig galt af sted med sådan én.

Derfor er det vigtigt at du, såfremt du altså ønsker det optimale slutresultat, allierer dig med en dygtig og faglært gulvmand. På baggrund af sin professionelle viden og ekspertise vil en rutineret håndværker kunne opnå den mest ensartede overflade i dit trægulv, og med den rette efterbehandling levere det smukkeste og mest langtidsholdbare resultat.

Du kan finde dygtige, engagerede og erfarne gulvmænd online hos gkservice.dk – klik ind og få et godt tilbud på en grundig gulvafhøvling.

More articles