Få hjælp af et behandlingscenter for dit alkoholmisbrug

25 June 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Det har i mange år været almindeligt at behandle et alkoholmisbrug med antabus. Alt afhængig af hvor voldsomt alkoholmisbruget har været, har man først afgiftet personen og så sendt personen hjem med et glas antabus. En krop der har været vant til at fungere på store mængder alkohol, kan ikke fra den ene dag til den anden bare stoppe uden at gå i chok. Derfor skal kroppen først langsomt afgiftes.

I dag ved man at det ikke er nok blot at give misbrugeren et glas antabus og så overlade ham til sig selv. Ikke alene er trangen til alkohol større end frygten for at blive syg, men det er også nødvendig at få bearbejdet de grunde, der kan ligge til grund for alkoholmisbruget.

Et behandlingsforløb

Som allerede nævnt er det vigtigt at få afgiftet misbrugeren under ordnede forhold. Det kan enten ske via en indlæggelse eller også i et døgnbehandling. Det sidste har den fordel, at det er muligt at kunne passe sit arbejde ved siden af behandlingen. 

Der bliver efterfølgende arbejdet på de årsager, der kan ligge til grund for misbruget og lære misbrugeren nye og mere effektive metoder til at håndtere livets udfordringer. Det kan også være nødvendigt at skabe kontakt til familiemedlemmer og måske har familien også brug for at få hjælp af behandlingsstedet, da det kan være hårdt at være i familie med en misbruger.

Da der også er et liv efter endt behandling, arbejdes der også intensivt med hvad der skal ske når hverdagen indtræder. Er der ikke noget der kan erstatte det gamle liv og netværk, er der stor risiko for at misbrugeren venter tilbage alene på baggrund af ensomhed. Derfor skal der findes et nyt netværk, nye aktiviteter og andre interesser, der kan erstatte det gamle. Der ydes hjælp til at finde et nyt job, et studie eller få søgt førtidspension.

More articles