Få hjælp til din misbrugsramte samlever hos et misbrugscenter

03 juni 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Er din kæreste eller ægtefælle havnet i et misbrug af receptpligtig medicin, alkohol eller anden form for afhængigheds skabende substans? Så bør du som den ansvarlige voksne i forholdet hurtigst muligt træde i karakter.

Det er din menneskelige og moralske forpligtelse at hjælpe et menneske tæt på dig som ikke kan hjælpe sig selv. Og netop dette vil en misbruger ikke være i stand til når misbruget har nået et vist niveau.

Hvordan hjælper jeg bedst min misbrugramte samlever?

Hvis du igennem flere år har levet sammen med en alkoholiker eller stofmisbruger vil du med stor sandsynlighed have tillagt dig det der kaldes for medmisbruger adfærd. På engelsk kaldes denne adfærd for enabling, hvilket er meget rammende, idet du igennem denne adfærd sætter misbrugeren i stand til at fortsætte sin vane.

Misbrugscenter

Medmisbruger adfærd indebærer en stor mængde løgn og bedrag, for eksempel i form af hvide løgne som du stikker for at dække over din kæreste eller ægtefælle. Det kan for eksempel være overfor arbejdsgiver og kolleger når du skal forklare hvorfor vedkommende endnu en gang er udeblevet fra sit job. Eller over for familie og venner når din pårørende ikke kan styre sit alkohol indtag i forbindelse med sociale begivenheder.

Du tror måske at du hjælper din samlever på denne sæt og vis – men dette er altså ikke tilfældet. Tvært imod gør du det muligt for ham eller hende at synke dybere ned i sit misbrug. Og sådan ét går altså ikke bare over af sig selv.

Find et godt behandlingscenter til din kæreste eller ægtefælle

Den eneste måde hvorpå du virkelig kan hjælpe en misbrugsramt person er ved at motivere vedkommende for at gå i behandling. Hos Stien Behandlingscenter kan du få rådgivning angående misbrugsbehandling med afgiftning og indlæggelse samt afvænnende terapi. Klik ind på behandlingscenter-stien.dk og læs mere.

Flere Nyheder