Få nye smukke trægulve med en gulvafslibning

19 januar 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Selvom træet er fældet og lavet om til trægulve, er træet stadig levende og over tid vil det blive gråt og trist at se på. Det gælder også selvom du passer og plejer det efter alle kunstens regler. Derfor skal det fra tid til anden have en gulvafslibning så det igen bliver smukt og gylden. Du kan læse mere hos gulvkanonen.  

Da det kan være en smule besværligt at få afslebet gulvene, hvis der er møbler i ens bolig er en gulvafslibning ofte noget man får gjort i forbindelse med en flytning, selvom det absolut ikke er umuligt stadig at få slebet gulvene.

image

Husk forberedelse

Når du skal have afslebet dine gulve og det er hvad enten det er dig selv der står for projektet, eller om du vælger at få en professionel gulvafsliber til at udføre opgaven er det vigtig med en grundig forberedelse.

Start med at få vasket gulvene godt og grundigt. Er der snavs på gulvet når det bliver afslebet, vil snavset blive slebet ned i gulvet. Er der andre former for pletter f.eks. gamle rester af pus så prøv at få det fjernet også. 

Gå gulvene efter for løse søm. Løse søm vil ødelægge det dyre sandpapir og det vil ende med at koste langt mere, at få afslebet gulvene. Det endelige resultat bliver også mindre pænt, da du skal stoppe op hvilke påvirker det endelige resultat. Det har også den fordel at dit gulv vil holde op med at knirke.

Fjern fodpanelerne. Både så de ikke får stød af slibemaskinen, men også så maskinen kan komme helt ind til væggen. Hæng ledninger op, så du ikke kommer til at køre over dem og afspær værelset godt og grundigt af, så der kommer minimal med støv i de andre værelser. Du skal forvente at det tager 1-2 dage pr. værelse.

Flere Nyheder