Find din nye firbenede ven på et hundeinternat

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Står du for at skulle anskaffe en hund? Så har du sikkert overvejet at finde et godt opdræt med den rette hunderace, og købe en nuttet lille hvalp derfra. Men samtidig bør du også alvorligt overveje at adoptere en voksen hund fra et hundeinternat.

Hvor kommer hundene på et hundeinternat fra?

Måske har du undret dig over hvad så mange voksne, flotte hunde laver på et hundeinternat.

Desværre forholder det sig ofte sådan at folk ikke altid er sig deres ansvar bevidst når de anskaffer sig en hund. Måske har de overset det vigtige faktum, at en sød lille hvalp en dag vokser sig stor og stærk – og at der er en grund til at eksperterne anbefaler adfærdstræning allerede fra hvalpen er meget ung.

Det kan også ske at mennesker, som arbejder fuld tid, alligevel ikke kan afse de timer der skal bruges på at lufte, pleje, fodre og aktivere hunden hver eneste dag. Bor man i lejlighed skal hunden mindst ud tre gange om dagen for at besørge – og mange hunde har et større aktivitets behov end dét.

Dertil kommer at mange mennesker ser sig nødsaget til at afhænde hunden til et internat i forbindelse med skilsmisse eller samlivs ophør, fordi ingen af parterne kan have hunden med i flytningen. Mange hunde havner på internaterne som følge af familieforøgelse eller fordi et af familiens medlemmer udvikler allergi. Og så tager hundeinternat over hele landet sig af hunde fra diverse dyreværns sager.

Er det sikkert at adoptere fra et hundeinternat?

Når hunde på internater bliver sat til adoption, sker det på baggrund af en grundig vurdering af hundens sundhed og adfærd. Derfor vil du aldrig risikere at få en hund som er dårligt socialiseret, sky eller aggressiv når du vælger at adoptere fra et hundeinternat. Læs mere om selve adoptions processen på https://altomdyr.dk/fordele-og-ulemper-ved-at-koebe-dit-kaeledyr-paa-hundeinternat/ 

 

Flere Nyheder