Hvad er pladebearbejdning?

11 November 2021 Steffen Pedersen

editorial

Måske har du hørt om pladebearbejdning før, men du har aldrig fundet helt ud af, hvad det er og hvad det indbefatter. Det vil vi hjælpe dig med i dette indlæg at blive mere klogere på. Her vil vi nemlig komme ind på, hvad pladebearbejdning er, og hvordan du kan bruge det til din industri eller branche. Så læs med her, og hør mere om mulighederne med pladebearbejdning. 

 

image

 

1. Hvad er pladebearbejdning?

Pladebearbejdning er processen med at bruge metalplader til at fremstille forskellige komponenter til brug af færdige produkter. Det kan f.eks. være til køretøj eller entreprenørmaterialer. Selve pladen kan skæres, bøjes, foldes og på anden måde formes i forskellige former. Det gør det meget alsidigt, fordi det kan give et sortiment af mulige produkter. Pladebearbejdning er med andre ord en slags metode, man bruger når man skal udvikle komponenter, der med hjælp fra lasere kan skære ud i plader eller andre materialer.

 

2. Hvordan kan pladebearbejdning forbedre min virksomhed?

Hvis du driver en virksomhed, der bruger materialer i produktionen af færdige produkter, har du sandsynligvis en eller to personer, der har til opgave at designe disse færdige produkter. Din designer udarbejder et design og kan derfor sende det videre til pladebearbejderen. Plademetalarbejderen bruger derefter sine færdigheder og sit udstyr til at fremstille det ønskede færdige produkt. På denne måde kan du få fremstillet de komponenter, som du ønsker til din virksomhed. 

 

3. Hvad er fremstillet ved hjælp af pladebearbejdning?

Der er mange produkter, der kan fremstilles med hjælp af pladebearbejdning. Disse omfatter både byggematerialer, autodele, møbelrammer, eller udendørsudstyr. Så hvis du skal bruge nogle komponenter til din branche, som kan være en af de førnævnte områder, så kan du med pladebearbejdning få dine ønskede dele. Der findes virksomheder, der specialiserer sig pladebearbejdning. Sådanne virksomheder kan du finde via Google. Her kan du skrive pladebearbejdning i Midtjylland, og se hvilke muligheder du har. 

More articles