Hvad frygter du mest for ved et høreapparat?

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ingen mennesker ønsker sig reelt et høreapparat, for alle mennesker vil jo gerne have, at deres hørelse er optimal hele livet igennem.

Men alt lige fra medfødte defekter, uheld, slitage gennem tiden, vedvaren udsættelse for støj og almindelig forgangenhed med hørelsen kan gøre, at alle typer af mennesker kan opleve alt fra lidt nedsat hørelse, tinnitus til næsten at være døv – og der skelnes ikke mellem alder, religion eller køn i, hvem der bliver ramt.

Om man så et har brug for hjælp et specifikt og måske obskurt sted i form af et høreapparat i Vordingborg, så er der hjælp at hente praktisk talt alle steder i landet, om der er tyndtbefolket, bor en millioner – eller et helt andet sted i verden.

Alle mennesker har ret til at kunne høre, og reklamerne lyver ikke, når de siger, at man får stor livskvalitet igen ved at få sig et høreapparat.

Nogle mennesker er stædige og siger, at de sagtens kan høre helt fint, selvom det er tydeligt for omgivelserne, at hørelsen slet ikke er, hvad den har været.

Den stædighed kan dog også komme af andre ting såsom forfængelighed eller bange anelser.

Man kan være bekymret for, om høreapparatet er sådan en moppedreng, der tynger hovedet ned og fylder enormt meget og konstant skal lades op eller have tonstunge batterier i sig, så man måske kan høre lidt bedre igen, men skal bøvle med sådan et apparat resten af livet.

Den opfattelse kan vi sagtens aflive: De fleste moderne høreapparater kan fås i sådan nogle små anordninger, der giver fantastisk hørelse igen, som man næsten selv glemmer, sidder i, og omgivelserne kan heller ikke se det og er bare glad for, at man har fået den gamle person igen.

Hvis man er bange for, at det er tegn på, at man er blevet gammel, så husk endvidere på, at nogle folk fra barnsben har brug for et høreapparat.

More articles