Hvad laver en revisor?

11 January 2022 Steffen Hansen

editorial

En revisor er en professionel regnskabsperson, der hjælper virksomheder og enkeltpersoner med at holde styr på deres økonomi. Det gør de ved at udarbejde regnskaber, selvangivelser og andre dokumenter. En revisor har en bred vifte af kompetencer, og dem kan du læse mere om i dette indlæg.

 

image

1. Hvad kan en revisor?

En revisor vil føre detaljerede regnskaber over virksomhedens indtægter og udgifter. De udarbejder også rapporter, der viser, om en virksomhed har haft overskud eller tab eller ej, hvilket kaldes et regnskab eller et “resultatopgørelsesregnskab”. De kan også udarbejde månedsrapporter, der viser, hvor mange penge, der er at bruge af.

Alle virksomheder og enkeltpersoner skal betale skat af de penge, de tjener. En revisor regner ud, hvor meget skat du skal betale, og udfylder en selvangivelse, når du skal indberette SKAT.

 

2. Hvad laver revisorer ellers?

En revisor er ekspert i tal, så mange mennesker beder dem om økonomisk rådgivning. Mange revisorer arbejder som en del af et stort revisionsfirma. De vil give råd om, hvordan du kan reducere skattebetalingerne, om du kan investere penge i nyt udstyr eller ej, og andre ting, du kan få brug for i forbindelse med din virksomhed eller ejendomme.

Nogle virksomheder beder en revisor om at udarbejde deres konti hver måned, hver sjette måned eller en gang om året. Du kan bede en revisor om at udarbejde din selvangivelse samtidig med, at du får udarbejdet dit regnskab. De vil kunne fortælle dig, om tallene betyder, at du har haft et overskud eller et tab.

 

3. Hvordan finder du en dygtig revisor?

Der er mange revisorer, der arbejder sammen med andre fagfolk. Der findes også store revisionsfirmaer i hele Danmark, som annoncerer deres tjenester i lokale aviser og online. Du kan også finde mindre virksomheder, der specialiserer sig inden for bestemte brancher og områder.

Hvis du ikke har brugt en revisor før, kan du spørge venner og familie om anbefalinger. Hvis de har fået en god service af en revisor, vil de gerne henvise dig til en revisor i Viborg eller en by tættere på, som de brugte.

More articles