hvad skal du gøre inden du låner penge?

14 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Inden du låner penge er det en god ide at lave et godt og grundigt forarbejde. Ikke alene kan du spare mange penge i renter men du sikre dig også at du reelt har råd til at låne penge. Har du ikke råd til at betale et lån kan det koste dig dyrt. Både økonomisk men også personligt. At stå i RKI som dårlig betaler er dyrt og det kan gøre det ofte umuligt at få noget så almindeligt som et Dankort, for ikke at sige et lån. Du kan låne penge her https://ikanobank.dk/laan/

Du skal have styr på din økonomi

Du skal starte med at få et godt overblik over din økonomi. Det er vigtigt at du ved hvad du har af indtægter og udgifter inden du låner flere penge. Hvis du har flere lån så overvej om du kan låne penge til at betale dem ud. Det er ofte billigere at betale et stort lån end flere små lån. De penge du ellers har brugt til at betale dine andre lån ud kan bruges til at betale det store lån. 

Når du har fået styr på hvad du har af indtægter og udgifter, er det en god ide at lægge et budget. Husk der skal være plads til uforudsete udgifter og også til tant og fjas. Det er ok at have en måned eller 2, hvor pengene er små, men er det længere tid så er det ikke holdbart. Så sæt penge af til at gå ud og til uforudsete udgifter. Ellers gør du dig selv sårbar og der er stor risiko for, at du ikke kan betale dit lån.

Når du ansøger om et lån så husk at søge mere end et. Derved sikre du dig, at du får det bedste og billigste lån, som er på markedet.

 

More articles