Naturlige olier og kosttilskud – de bedste og deres anvendelse

14 April 2019 admin
Naturlige olier, d vitamin, olie til hår og hud kan findes på castorolie.dk/

Naturlige olier og kosttilskud er i en rivende udvikling. Mange danskere har opdaget deres gavnlige egenskaber og søger mod de naturlige. Vi er blevet klar over at mange syntetiske produkter har uheldige bivirkning. Det er derfor en ganske sund og god udvikling.

Olie til uren hud

Olie til uren hud kan give gode resultater hvis du lider af bumser og akne. Det er vigtigt at olien har antiinflammatoriske og bakteriehæmmende, specielt mod bakterien p.acnes eller Cutibacterium acnes. Den bakterie er en af grundene til akne. Tea tree olie er dokumenteret effektiv mod disse bakterier.

Tea Tree olie bumser

Tea tree olie bumser er videnskabelig bevist at være effektiv mod bumser og akne. Olien har en lidt speciel duft, men virker godt på huden. Den anvendes i shampooer, skælshampoo og i akne cremer. Du kan se mere omkring denne olie og dens mange gode egenskaber på https://castorolie.dk/olie-til-uren-hud/.

 

Olie mod bumser og akne

Der findes andre naturlige olier mod bumser. Manukaolie, rosmarinolie samt lavendelolie har alle bakteriehæmmende egenskaber, der kan bekæmpe aknebakterier. På castorolie.dk har de skrevet en spændende videnskabelig artikel omhandlende naturlig olie, der kan bekæmpe de bakterier, som forårsager bumser og akne. Manuka honning kan også bekæmpe akne.

 

Akne – en personlig udfordring

Mange unge og ældre mænd og kvinder døjer med akne. For nogle er der et problem hver dag, og for andre kun i perioder. Lige meget hvad påvirker det ens selvtillid, når huden er præget af uren hud og bumser. Forskning har vist at kosten, stress og mangeltilstande fx linoleic acid kan have betydning for udviklingen af akne. Mange olier såsom tea tree olie, lavendelolie, manuka honning (som ansigtsmaske), manukaolie og hybenkerneolie kan være en gode naturlige kilder til at behandle din akne. Det anbefales at læse mere omkring kosten og evt se TV2 programmet “Spis dig Rask” med episoden omkring akne.

 

Manuka honning

Manuka honning er en spændende medicinsk honning der kan bekæmpe bakterier, virus, svamp, akne, forkølelsessår, influenza mm. Honningen smager fantastisk på brød eller i din te. Husk at teen ikke må være over 40 grader da dette dræber de gavnlige enzymer i honningen. Manuka honning bruges på mange europæiske hospitaler inklusiv danske sygehuse til sårpleje og sårbehandling, da honningen også kan bekæmpe MRSA og VRE bakteriestammer. Den kan også købes på apoteker som et plaster til sår. Til oral pleje er den også god da den har vist sig at bekæmpe de bakterier der forårsager plak. Derfor bruges honningen allerede i mange tandpastaer.

 

Manukaolie – bakteriernes fjende

Manukaolie virker antibakterielt, antiviralt, antiseptisk og har mange af de samme egenskaber som Manuca honningen, men på mange punkter en del kraftigere. Manukaolien udvindes af blade, stilke og grene fra manuka busken, der gror på New Zealand. Manuka træet er i familie med tea tree træerne. Manukaolien virker også godt mod de bakterier der forårsager akne. Der er dog ikke lavet undersøgelser vedrørende denne olies egenskaber på akne.

 

Ansigtsolie

En ansigtsolie kan fugte og pleje huden, så huden bliver sund og blød. Der er mange interessante ansigtsolier. Et højt indhold af linoleic acid (omega-6) har vist sig at være god til akne og bumser, da denne fedtsyrer har vist at forekomme i mindre mængder i huden hos folk med uren hud. Desuden skulle denne syre gøre så olien ikke stopper porerne til.

 

Vitaminer til håret

Vi får ikke de samme mængder vitaminer i dag pga forsødning og udpinte marker. Vitaminer til håret og kroppen er vigtig for et sundt, stærkt og glansfuldt hår. A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin og D-vitamin er vigtig for dit hår. Desuden har videnskabelige undersøgelser vist at zink er et vigtigt mineral for håret. Hvilke vitaminer og mineraler der er vigtige for håret for at undgå hårtab og sikre et sundt og glansfuldt hår kan du finde mere om på https://castorolie.dk/vitaminer-til-haaret/, hvor der er publiceret en længere videnskabelig artikel.

 

D vitamin – det oversete vitamin

Dette vitamin kaldes også solskinsvitaminet. D vitamin får du primært fra solens stråler, men også i mindre mængder fra mad såsom torsk, laks, svampe mm. De fleste danskere er i d-vitamin mangel, hvorfor et kosttilskud vil være en god ide at overveje. Mangel på d vitamin kan give symptomer som træthed, depression, muskeltræthed eller muskelsvækkelse, hovedpine (migræne), kræft, hudlidelser og hårtab. Forskning har vist at doser omkring 3000 IU sv.t 75 mcg sandsynligvis er et fornuftigt tilskud.

Naturlige olier, d vitamin, olie til hår og hud kan findes på castorolie.dk/

 

De naturlige oliers oprindelse

Historisk har naturlige olier været brugt som medicin, kosmetik og til pleje af hud og hår. I dag bruges forskellige olier i mange kosmetiske produkter. De har den store fordel frem for mange syntetisk fremstillede produkter, at de ingen svære bivirkninger har. I dag bruges olier mod akne, til eksem, rød hud, forkølelsessår, svamp, skæl i hovedbunden, influenza, forkølelse, hudpleje og forskellige hudlidelser. Til håret anvendes de til hårkur og for pleje af håret og huden skriver castorolie.dk.

 

Olier til håret

Dit hår har godt af næring. Olier til håret kan sikre at dit hår får tilført en masse vitaminer og mineraler. Dette vil gøre håret blødt, stærkt og glansfuldt. En ugentlig hårkur med olier og dit hår vil elske dig. Overvej desuden at skifte din shampoo ud med en naturlig shampoo som fx lersæbe. Marokkansk ler er en fantastisk sæbe til krop og hår, og du kan fx blande den med en rosmarinolie og/eller lavendelolie, for at få en lækker duft.

 

Amerikansk olie – det flydende guld

Denne naturlige olie kaldes castor olie, ricinusolie og amerikansk olie. Den kan bruges mod forstoppelse, som vefremkaldende middel, mod bakterieinfektioner, til sårheling, mod svamp – neglesvamp og fodsvamp samt til pleje af hud og hår. Det er dokumenteret som et naturligt antioxidant samt antibakterielt middel mod infektioner. Det kan endda bekæmpe virus, hvorfor det også bruges mod forkølelsessår (herpes) på læber, sår i næsen osv. Desuden indeholder det blandt andet oleic acid der medvirker til at fremskynde sårheling. Det indeholder også nogle stoffer der lindrer kløe og virker anti-inflammatorisk mod smerter. Folk med fx artrose (slidgigt) vil med fordel kunne smørre olien på deres smerteplagede områder. Det er en meget tykflydende olie, der med fordel kan blandes med andre olier.

 

Rosmarinolie – olien fra det kendte krydderi

Lad mig påpege at rosmarinolie er en god olie at have stående i sit køleskab. Den virker mod bakterier til sårheling, mod bumser, til at fremme blodcirkulation og fremme hårvækst ved hårtab. Desuden er den en glimrende aromaterapi, der er påvist at styrke hukommelsen og koncentration samt virke som en naturligt hjernedoping før fx eksamener. Den dufter tilmed skønt.

 

Forkølelsessår – behandling og anvendelse

Konventionelle anvendte produkter til forkølelsessår eller herpes er ikke særlig virksomme. Der findes naturlige produkter der i videnskabelige studier har vist sig at virke mere effektivt. Forkølelsessår kommer som sår i næsen, sår på læben, på kønsdelene, sår i ansigtet eller sår i hovedbunden. Op mod 90 procent af alle formodes at være smittet med herpes virus eller herpes vira. Mindst 30 procent vil opleve gentagne udbrud af denne virus i form af sår. Manuka honning og ricinusolie er dokumenteret til at have antiviral virkning. Undersøgelser har vist at manuka honning har god effekt mod herpes.

Der findes mange andre fantastiske gode olier til hår og hud. De har alle deres unikke egenskaber til pleje og behandling af forskellige lidelser. Er du interesseret i at vide mere, findes der mange gode bøger omkring essentielle olier og vegetabilske olier. God læsning. 

 

Kilder: https://castorolie.dk + https://pubmed.com

More articles