Nem og billig julefrokost med mad ud af huset

08 December 2018 Astrid Pedersen

editorial

Kom du i kampens hede til at sige ja til at afholde familiens årlige julefrokost i dit hjem – og lovede du ved samme lejlighed gennem snapsetågerne, at du også nok skulle sørge for al forplejning, således at familien selv slap for at bidrage til det sædvanlige sammenskuds-Helvede? Så fortryder du det måske bitterligt nu, hvor begivenheden rykker tættere og tættere på. En julefrokost er nemlig ikke bare sådan at komme om ved. I hvert fald ikke, hvis den skal være gennemført.

En traditionel, dansk julefrokost består først og fremmest af flere forskellige slags sild (kryddersild, stegte sild, marinerede sild) med tilbehør i form af æg, tomat, kapers, karrysalat og løgringe. Dertil lægges stegte rødspætte filet’er, fiskefrikadeller og diverse citron og remoulade dertil. Hernæst kommer selveste kød orgiet, som regel bestående af flæske- eller ribben steg med rødkål, kyllingelår, frikadeller med agurk salat, lun leverpostej med bacon og champignon samt surt dertil, æbleflæsk og sylte. I mange familier er der også tradition for mere eksotiske indslag så som confiteret and eller finker med eddike. Og så er vi ikke engang kommet omkring ostebordet og sødt til kaffen.

Nem julefrokost med med ud af huset fra ebuffet.dk

Een ting er, at det er så godt som umuligt for en enkelt person selv at fremstille al denne mad på så kort tid. Selv om en del af det kan laves på forhånd, er det i sig selv temmelig vanskeligt at finde opbevaring til dette overflødighedshorn af fødevarer, hvis man blot er i besiddelse af et helt normalt køkken. Og så er der hele spørgsmålet om den endelige pris.

Faktisk kan du, med mad ud af huset fra ebuffet.dk, både gøre julefrokosten billigere og nemmere, end hvis du skulle lave den selv. Du bestiller blot den mad du ønsker, i et antal kuverter svarende til antallet af gæster – så leveres din julefrokost til tiden og direkte til din hoveddør, således at du blot skal anrette og servere. Kig ind på ebuffet.dk og se hvordan!

More articles