Ny have med dét du allerede har

28 marts 2018
admin
Bregne

Når vinteren slutter, og foråret begynder, render mange med tanken om fornyelse i haven. En ny garage, en ny terrasse, nye bede eller noget helt fjerde – der skal ske noget.

Det kan imidlertid hurtigt blive en dyr affære at forny enten det ene eller det andet, og mange bliver af den grund nødt til at afholde sig fra at udleve drømmen om fornyelse. Men hvad nu hvis du faktisk kunne få følelsen af en ny have uden at skulle betale spidsen af en jetjager?

Det er faktisk muligt, læs bare med her.

Brug det du har – tænk i nye baner

En måde, hvorpå du kan give din have et helt nyt og friskt look, er ved at male havemøblerne. Hvis disse har stået ude vinteren over eller i flere sæsoner, så er det meget sandsynligt, at farverne er falmet, og noget af malingen er antageligvis også faldet af, hvilket efterlader dine havemøbler i en slidt og ikke mindst træt tilstand.

Ved at give møblerne en farvemæssig overhaling giver du ikke blot dine havemøbler et nyt og frisk pust, du er samtidig med til at beskytte dem, hvorved du forlænger levetiden af møblementet ganske betragteligt. Med de ’nye’ og friskmalede havemøbler i stand er det tid til næste skridt af fornyelsesprojektet.

En anden billig måde, hvorpå du kan give dine havemøbler et ekstra pift, er nemlig ved at investere i nye puder, hvorved du fuldender indtrykket af at have anskaffet helt nye møbler.

Omarranger blomsterbedene

Hvis æbletræet altid har stået i baghaven, og petunierne altid har været plantet i forhaven, så er det måske på tide med lidt fornyelse ved at rykke lidt rundt. Naturligvis kan et frugttræ ikke bare lige sådan flyttes, men de lidt mindre buske og blomster kan sagtens flyttes, hvis blot du husker at undersøge grundigt, hvornår på året det er ”tilladt”, uden at blomsten tager skade.

Du kan også forsøge dig med at ændre selve blomsterbedets placering i haven, og er det firkantet, så kan det være, at det vil give et andet look med et rundt ét af slagsen. Det handler trods alt om at tænke ud af boksen!

Gør hovedrent

Udenfor vel at mærke! Her mener vi altså ikke, at du skal tørre støv af på dit nymalede havebord, men derimod noget lidt andet.

Du kan nemlig med stor fordel gøre hovedrent på terrassen ved at rense fliserne med fliserens, hvorved de vil fremstå lysere og flottere, hvilket vil få din terrasse til at fremstå markant anderledes. Vask også gerne træværk, der ofte er blevet beskidt over vinteren. Hvidt plankeværk bliver som nyt med lidt sæbevand og en god børste.

Hvis der er for meget flisepest på dine fliser, kan du ringe efter en specialist i fliserensning

Nyt hus – næsten

Et lidt større projekt, du kan gå i gang med, er at male huset. Hvis du altid har haft et rødt murstenshus, så kan du ved at male det i en lysere eller mørkere farve få følelsen af at have købt helt nyt hus! Er du ikke helt klar på at male hele huset, så kan vindueskarmene eller blot garagedøren i en ny farve også gøre en stor forskel.

Med disse tips i mente vil du være klar til at kunne give de udendørs arealer en større overhaling, som vi nærmer os forårs- og sommermånederne.

Dette vil utvivlsomt give større lyst til også at anvende de selvsamme arealer, hvor venner og familie med glæde og fornøjelse vil kunne deltage i hygge- og grillaftener på terrassen. Det vil utvivlsomt også give anledning til en vis personlig glæde at kunne se ud hver morgen og nyde den velvedligeholdte have. Rigtig god fornøjelse!

 

Flere Nyheder