Ølbrygning er det nye sorte

23 September 2021 Lotte Hindsberg

editorial

De mange små microbryggerier samt udenlandsrejser har lært danskerne, at der kan være stor forskel på, hvordan en øl kan smage, og det har givet mange mod på selv at prøve at brygge øl. Ølbrygning er en hobby, som passer til de fleste, da man kan tilpasse det til ens ambitionsniveau.

Det er muligt at nørde helt vildt og fortabe sig i de tekniske detaljer omkring ølbrygning eller man kan nøjes med et startskit og blot brygge en hel hæderlig basisøl. 

Vælger du at begynde at investere i brygudstyr er Ølbrygning.dk et godt sted at starte ens søgen efter et godt brygudstyr, der passer til ens viden og behov.

At brygge øl

Har man først fået ølbrygning på hjernen er et begyndersæt selvfølgelig ikke nok i længden og man skal investerer i et brygudstyr. Her kan man med fordel få råd og vejledning, så man får købt det rigtige til den type øl man foretrækker. Det skal selvfølgelig også være så tilpas fleksibelt, at det kan bruges til at eksperimentere med. Det skal også være så stort at du kan øge din produktion, men ikke så stort at du kun bruger 10% af kapaciteten. Derudover skal det være nemt at få reservedele og udvide, hvis du ønsker det.

Har du lyst til at prøve kræfter med at brygge en anden type øl en den du normalt brygger er der masser af inspiration at hente, hvis du ikke blot vil kaste dig ud i at forsøge dig frem. Gør du det sidste så huske at tage noter. 

Der er masser af inspiration at hente i den butik du køber dine ingredienser til ølbrygning, der er skrevet et utal af bøger om ølbrygning og er det ikke nok, er internettet og YouTube et godt sted også at finde inspiration til nye opskrifter og teknikker.

More articles