Sådan får du dine gamle trægulve til at se ud som nye

23 January 2022 Kamilla Sonne

editorial

Hvis dine trægulve har set bedre dage, er der ingen grund til at fortvivle. Det er helt naturligt, at de bliver slidt med tiden, men det er heldigvis nemt at rette op på de overfladiske skader.

Ofte vil det være misfarvninger, hakker og ridser i træets overflade, som får gulvet til at se slidt ud. Det kan også være, at det mister den glans, det engang har haft.

Heldigvis kræver det ikke, at man lægger et helt nyt gulv, før at man kan få det nye og friske udseende tilbage. Det kan faktisk gøres ved hjælp af en mindre behandling i form af en gulvslibning med efterbehandling.

image

Hvordan foregår en gulvslibning?

En gulvslibning er, som det fremgår af navnet, en proces, hvor man sliber gulvet. Fordi det er lavet af træ, kan man slibe det øverste og slidte lag af træet. Nedenunder gemmer sig friskt og rent træ, der ligner brædderne, som da de var helt nye.

Det skal derefter behandles med enten olie, lud, lak eller sæbe. Hvad man vælger, kommer lidt an på ens personlige præferencer.

Forskellige behandlinger giver nemlig forskellige resultater, både i forhold til udseende og i forhold til vedligeholdelse af gulvet.

Kan man gøre det selv?

I princippet kan man godt udføre en gulvslibning med efterbehandling selv. Men det kræver, at man har helt styr på, hvad det er, man har med at gøre.
Ellers kan man risikere at gøre mere skade end gavn – og så er der ikke meget, der er sparet.

Derfor er det godt at vide, at man altid kan indhente professionel hjælp til opgaven. Det er billigere, end du tror, og samtidig er det en investering, da det er med til at sikre, at resultatet bliver professionelt og flot.

Er du interesseret i at give dine gamle gulve en overhaling, kan du læse mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-jylland/.

More articles