Sådan får du mest muligt ud af din regnmåler

31 August 2020 Sara Mortensen

editorial

Hvis du har købt en regnmåler eller har givet regnmålere i gave før, så kan det være rart at vide hvordan du helt præcis får mest muligt ud af regnmålere, hvis ikke du ved det i forvejen. Regnmålere er noget man ser i flere og flere haver i dag. Det er kort sagt en pind med et måleglas på toppen, men de kan selvfølgelig fås i meget finere slags i dag. Regnmålere kan fås med søde traktorer, figurer, dyr eller lignende på toppen ved siden af måleglasset. 

Det er sjovere at have regnmålere i haven, hvis de så også pynter og giver lidt hygge til haven. Du finder et stort udvalg af sjove og fine regnmålere lige her: https://gladegaver.dk/regnmaaler.

Det er altid sjovt at vælge en der måske passer lidt til omgivelserne eller til dig selv som person. Hvis man eksempelvis bor på en stor gård eller har dyr, så kan det være sjovt med en regnmålere med en traktor på toppen eller lignende. Regnmålere er også noget man kan tale lidt om når man får gæster, fordi den står så fint i haven og vækker opsigt.

Få den mest præcise måling ved at placerer din regnmåler korrekt

Nå, og så til hvordan du får mest muligt ud af regnmålere. Det er vigtigt at regnmålere bliver placeret korrekt i haven, så man får den mest præcise måling af nedbøren. Regnmålere er både for at pynte lidt i haven, men bestemt også noget der bliver brugt flittigt til at vurdere, hvor meget regn der er faldet over natten eller en vis periode.

Hvis man ved hvor meget nedbør der er faldet, så ved man også hvor meget vand man skal give sine blomster. Man skal helst placerer regnmåleren mindst 2 meter væk fra planter, blomster, træer, halvtag eller lignende. Den skal stå frit og for sig selv. Derudover skal den gerne placeres 80-100 cm. over jorden og måleglasset skal stå vandret. Hvis regnmålere er sat efter disse råd, så kommer man meget tæt på den præcise måling af nedbøren.

More articles