Sådan vælger du cykelhjelm til børn

10 May 2021 Anne-Mette Hansen

Børn på cykel er bløde trafikanter i trafikken. Derfor er det vigtigt, at du som forælder søger for at investere i en god og sikker cykelhjelm til dit barn. Sådan sikrer du nemlig barnets beskyttelse, hvis barnet kommer ud for et styrt eller bliver påkørt af en bil.

Men hvordan vælger du en cykelhjelm til børn? Hvor skal du købe den? Læs meget mere i denne guide, og bliv klogere på at shoppe cykelhjelm til dit barn.

Vælg høj komfort

Komforten skal være i top. Det skal ikke være ubehageligt for dit barn at cykle med hjelmen på. Derfor kan det godt betale sig at kigge efter, hvordan polstringen er inde i cykelhjelmen. Ofte betaler det sig at give lidt mere for hjelmen for netop af få en model med virkelig god komfort.

Vælg en godkendt hjelm

Hjelmen skal naturligvis også være godkendt. Det kan du altid læse dig til, om cykelhjelmen er i dens beskrivelse eller på indpakningen. Langt de fleste hjelme på markedet er naturligvis godkendte, men derfor er det alligevel fint at kigge efter, så du er på den sikre side.

Vælg den rigtige størrelse

Størrelsen skal passe til dit barns hoved. Hvis hjelmen sidder løst og kan rykkes rundt, er den ikke sikker at køre med. Den vil ikke beskytte barnets hoved godt nok. Er den alt for stram og for lille, bliver den på den anden side ubehagelig for barnet at have på.

Vælg et flot design

Jo flottere en cykelhjelm du køber til dit barn, des bedre er chancerne, for at barnet selv tager cykelhjelmen på. Vel og mærke uden at du skal tvinge barnet til det. 

Vælg online shopping

Hvor skal du købe en god og sikker cykelhjelm til dit barn? Når du shopper cykelhjelme online, kan du ofte finde et meget bredere sortiment af hjelme. 

More articles