Strikke og hækle for nybegyndere

19 June 2018 admin
strikke guide

 

Guide til nybegyndere

Det er så fantastisk at lave sit eget tøj og har du ikke prøvet det før, er der meget du er gået glip af.

Der er nemlig noget helt specielt ved, at have en trøje på som man selv strikker eller ens børn går i beklædninger men selv har lavet.

Det giver både fornemmelsen af at man selv kan producere noget og skabe sit eget værk.
Nogen går videre og skaber deres eget brandt og faktisk lever af det.

Når du først kommer i gang kommer der rigtig meget forvirring omkring valg af materiale og udstyr. Der findes rigtig mange forskellige garn fibre og mange forskellige strikkepinde og hæklenåle i mange forskellige størrelser.

Hent hjælp online.

Der er dog hjælp at hente på nettet. Du kan nemlig både finde opskrifter hvor der anbefales et garn fibre samt pindestørrelse som vil passe til det anbefalede garn.

Det korte af det lange er, at du faktisk kan strikke og hækle med alle garn typer og pinde, men resultatet vil dog variere.

Gratis opskrifter

Det bedste du kan gøre som nybegynder er, at deltage i nogle strikkeklubber eller sider på nettet hvor folk deler en masse erfaring med hinanden. Dernæst vil vi anbefale at gå efter nogle opskrifter. Der findes rigtig mange gratis opskrifter på nettet på alt fra hæklede dyr til trøjer, cardigans, nederdele, huer mm. Vi anbefaler at du holder dig til de materialer som anbefales til opskriften.

Køb Garn og tilbehør

Det næste du skal gøre er at finde en butik hvor du kan købe dit garn og tilbehør.
Der findes både fysiske forretninger hvor du kan købe garn og en del online webshop hvor du kan købe billigt garn. Jeg personligt køber garn hos yarno.dk som altid har tilbud og udsalg på garn.

Det er også vigtigt at købe et sæt af strikkepinde og hæklenåle når du bliver mere seriøs. Alternativ kan man have en masse pinde og nåle liggende i mange forskellige varianter og kvaliteter.

Held og lykke med projektet.

More articles