Tre fordele ved blank gulvlak

11 April 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Skal du have afhøvlet eller slebet dit gulv, skal du efterfølgende have foretaget en efterbehandling af det. Der vælger mange at få lavet en efterbehandling af lak, da det er den mest slidstærke form for efterbehandling, og den derfor kan holde i mange år. 

Når du skal have lakeret dit gulv, har du mulighed for at vælge mellem en blank og en hvid lak. Her vil vi komme ind på de fordele, der er ved at vælge en blank gulvlak. Dermed kan du bedre finde ud af, om det er det rette for dig. 

Vi er blevet inspireret til artiklen af firmaet gulvkanonen.dk. De har stor erfaring med gulvafslibning, afhøvling og efterbehandling af gulve. De er derfor de helt rette at spørge om emnet. 

1. Den lakerede overflade bliver fremhævet

Først og fremmest er blank gulvlak selvfølgelig et godt valg, fordi det er flot i sig selv. Den lakerede overflade bliver fremhævet af det blanke look og vil derfor være med til at give karakter til rummet. 

gulvafslibning i Jylland

2. Muligt at se træet igennem

Derudover er der også den fordel ved blank gulvlak, at det er muligt at se træet igennem lakken. Træ er jo et flot materiale, og det vil derfor være naturligt, at du gerne vil kunne se det gennem lakeringen. En blank lakering giver mulighed for at se alle de fine årer og andre smukke og naturlige nuancer ved træet. 

3. Giver et bedre lysindfald

Noget, som du måske ikke har tænkt over, men som også er en kæmpe fordel ved en blank lakering, er, at gulvet reflekterer lyset. Du får derfor et langt bedre lysindfald i din bolig, når du vælger en blank lakering. Det er derfor særligt værd for dig at overveje i rum, der ikke får så meget lys. Bare ved at vælge en bestemt lakering af gulvet er det altså muligt at gøre noget ved det. 

More articles