Tyk eller let risotto?

14 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man lægger en kostplan i familien – enten ved egen hjælp eller via en kostrådgiver – så forestiller mange familiemedlemmer frygteligt, at de skal sige farvel til mange af de (ofte fede) retter, de så ofte holder af.

Sådan behøver man bestemt ikke at gøre det, hvis man tænker lidt kreativt med sammensætningen af madplanen og især måden, man laver dem på.

Tag et eksempel med en risotto. Den er overordnet set ikke kendt for at være den mest fedtfattige hovedret, man kan lave, da man ofte bruger ingredienser og laver den på en måde, så fedtindholdet bliver højt.

Men før man så forkaster muligheden for nogensinde at lave risotto igen, fordi man har sat sig selv på slankekur sammen med resten af familien i en kortere eller længere periode, eller bare fordi, man gerne vil spise lidt sundere og varieret i hverdagen, så kan man godt ånde lettet op.

Det er nemlig muligt at lave en risotto, uden at den behøver at være alt for fed.

Nu ved vi godt, de fleste mennesker tror, at fedtfattig er lig med smagsløs, men sådan hænger verden ikke altid sammen, hvis du bare er, som nævnt, lidt kreativ i dit køkken. 

At begynde at lave mad anderledes kan udløse en tendens til at være mere omfavnende i et køkken, end man ellers er vant til, og man får rusket op i den gængse opfattelse med, hvordan man plejer at lave vante retter.

Du kan tage et kig ned over de ingredienser, man plejer at putte i en risotto, og så gå ned i dit lokale supermarked og se nærmere på, hvad der ellers findes af mulige alternativer her.

Selv hvis dit første forsøg med at lave en mere fedtfattig risotto ikke ligefrem bliver den udsøgte smagsoplevelse, så skal man ikke give fortabt.

Man siger jo som bekendt, at øvelse gør mester, så det er bare med at prøve sig frem, til man finder den sammensætning, der passer til familiens samlede smagsløg.

More articles