Usynlig tandretning med Invisalign

23 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Plages du af tænder som med årene er gået hen og blevet vinde og skæve? Så har du sikkert svært ved at smile uden at være opmærksom på dette.

Der sker ofte det når man bliver ældre at ganen snævres ind, hvilket påvirker tændernes stilling. Har du for eksempel haft tendens til mellemrum mellem fortænderne i dine unge dage vil du typisk se dette forsvinde i takt med at årene går. Det er selvfølgelig meget rart. Men hvad der er knap så rart er når tænderne begynder at skubbe så meget til hinanden at tandstillingen bliver skæv.

Foruden kosmetiske problemer kan en skæv tandstilling føre til problemer med skævt bid, hvilket igen fører til spændinger i kæben og der af følgende hovedpine. Derfor bør du overveje om du ikke brude få rettet de skæve bisser, så dit smil bliver smukt og regelmæssigt på ny.

Tandretning – ikke kun for børn

Mange børn får tænderne rettet ved hjælp af metalbøjler som sidder fast monteret på tænderne. Disse kaldes populært for togskinner – og mange af os, der er ude ovre vores første ungdom, vil huske tilbage på dem med rædsel.

Disse gamle bøjler til tandretning var både klodsede og generende, og madrester havde det med at sætte sig fast i skinnerne så man skulle børste tænder konstant. De fleste voksne mennesker vil sikkert betakke sig for en sådan behandling.

Men den gode nyhed er at du faktisk kan få et velfungerende alternativ til den ubehagelige fast monterende tandbøjle. Den kaldes for Invisalign og er en gennemsigtig skinne som du selv kan sætte fast på dine tænder. Med Invisalign kan du få rettet dine tænder uden at omverdenen lægger mærke til det da denne skinne til tandretning er nærmest usynlig.

Du kan læse mere om Invisalign, og booke tid til en tandretning konsultation, på yousmileismile.dk

More articles