Valg af den rigtige fagforening

25 June 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Er du på kig efter en fagforening. Enten fordi du ikke har været medlem tidligere eller fordi du måske har skiftet job og dermed fag er det ikke ligegyldig hvilke fagforening du vælger. Ikke at den ene er bedre end den anden, men fordi de fleste fagforeninger er specialiceret og har valgt at fokusere på en speciel faggruppe for bedre at kunne servicere dem. Arbejder du med markedsføring bør du derfor finde en fagforening, der har stor ekspertise med medlemmer, der har det som deres arbejdsområde.

I dag arbejder en fagforening ikke udelukkende med at forbedre arbejdsvilkårende for deres medlemmer, som hvor lang en arbejdsuge er, ferie og minimums løn. Der ydes også en lang række andre former for service til medlemmerne.

Fagforeningens serviceydelser

En af de serviceydelser de fleste fagforeninger i dag yder er en lønforsikring. Det er ikke mange der kan leve af det beløb man får udbetalt af A-kassen og derfor tilbyder fagforeningerne en forsikring, hvor det er muligt at få 80-90% af ens nuværende løn i op til 2 år. Prisen afhænger af hvor længe og hvor stor procentdel du ønsker at få udbetalt. 

Et andet område hvor fagforeningerne arbejder er at yde råd og vejledning. Det kan være juridisk vejledning i tilfælde af en konflikt på arbejdspladsen. Det kan være i forhold til lønforhandling. Hvordan får du forhandlet den rigtige lønpakke som ikke alene består af det du får udbetalt den 1 i hver måned. 

Det er også muligt at få råd og vejledning i forhold til kurser og efteruddannelse eller hvad der skal til for at du kommer videre i din karriere. Det kan også være at du har brug for at forstå, hvad der kan være årsagerne til, at du gang på gang bliver fravalgt tiltrods for at du på papiret har de nødvendige kvalifikationer.

More articles