Vedligeholdelse af trægulv

04 April 2022 Marie Pedersen

editorial

Et flot trægulv kommer ikke af sig selv. Det skal holdes ved lige, og det er vigtigt at man sætter sig ind i, hvad man skal gøre og i særdeleshed hvad man ikke skal gøre, hvis man har trægulv. Her kommer et par tips til dig, der gerne vil holde dit trægulv pænt i mange år endnu.

Optimal gulvvask

Et trægulv tåler ikke universalrengøringsmidler. Denne type rengøringsmiddel er lavet til at opløse fedt, hvilket er skadeligt for trægulve der er overfladebehandlede med enten olie eller sæbe. Derfør bør du anskaffe dig rengøringsprodukter, der er udviklet specifikt til den type trægulv, du har i dit hjem.

Medmindre der er blevet spildt noget på gulvet, kan gulvvask af trægulv ofte klares med en ren, opvredet klud.

Undgå ridser

For at undgå rider i dit trægulv, bør du bl.a. være opmærksom på møbler i dit hjem. Møbler der bliver flyttet rundt på et trægulv kan give ridser, og tunge møbler kan give mærker i gulvet. Det sidste kan du bl.a. undgå ved at stille møblerne på et tæppe, eller ved at sætte filtpuder eller dupsko på stoleben eller benene på borde, reoler eller lignende.

Husk også at børste dine sko eller undgå helt at gå i udendørs sko hjemme på dit trægulv. Småsten og jord kan være med til at ridse gulvet. Har du kæledyr bør du også være opmærksom på, at de ikke slæber snavs ind på gulvet. gulvafslibning i Jylland

Fjern støv og snavs

For at undgå at støv, snavs, bittesmå sten og jord udefra ikke laver små ridser i overfladen på dit trægulv, bør du jævnligt sørge for at støvsuge. Du bør desuden støvsuge hver gang du skal vaske gulv, da du ellers kan komme til at føre jord osv. rundt sammen med gulvkluden.

Er dit trægulv blevet ridset, kan du med fordel kontakte Gulvkanonen ApS og få gode råd og vejledning til, hvordan dit trægulv kan blive som nyt igen.

More articles