Byg på dit repertoire som freelance tekstforfatter

14 April 2021 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Mens du søger efter noget arbejde som skribent, falder du over en stilling, hvor der står: “Freelance tekstforfatter søges”, og det kribler bare i dig for at skrive med det samme uden at læse beskrivelsen igennem, for så god er du, tænker du.

Dog skal du jo lige undersøge, om det er en fastansættelse, eller der er tale om noget kortvarigt arbejde, som du måske skal kombinere med noget andet arbejde for at få det til at hænge sammen økonomisk.

Måske er der endda forventninger om, at du skal møde ind et sted og arbejde nogle dage eller deltage i møder, som gør det lidt svært for dig at nå alle ting.

Men de ting er hurtigt på plads, kan du se i form af, at alle de formelle ting passer på dig, så du begynder at nærlæse dig til, hvad der egentlig forventes af dig i den stilling, mens du glæder dig med det samme til at forhandle løn under jobsamtalen.

Skal der mere til for at blive freelance tekstforfatter?

Ved nærmere gennemlæsning kan du så konstatere, at der er nogle punkter, som du slet og ret ikke kan opfylde, at du behersker, uden det ville være at lyve i en ansøgning.

Selv hvis du skulle til at lære det nu, så ville du ikke være god nok til, når der er deadline på at ansøge stillingen.

Derfor opgiver du det og overvejer, om det måske er værd at bruge tid på at blive en bedre tekstforfatter, der kan klare flere forskellige opgavetjanser.

Det er jo værd at undersøge, da det kan udvide dine chancer for at få noget arbejde, men du skal også huske på, at du ikke skal påtage dig for meget eller presse dig mere, end du kan klare.

Desuden kan man komme til at gabe over for meget, så man faktisk aldrig bliver helt god til noget af det eller bliver dårlig til det, man ellers var god til, fordi man negligerer det.

More articles