Hvorfor opsøge en psykolog på Frederiksberg?

14 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Måske synes du det virker omsonst at opsøge en psykolog for at få hjælp til din livskrise. Og måske tænker du at det er et tegn på svaghed ikke selv at kunne kæmpe sig på fode igen. Men her skal du tænke på at ikke to mennesker reagerer ens på udefra kommende påvirkninger.

Selv den stærkeste person kan bryde sammen under vægten fra langvarig stress, eller knække hvis en livs begivenhed rammer et svagt punkt. Når først du er havnet i den stærke slipstrøm fra et dødsfald, en skilsmisse eller måske en fyring kan du godt være rigtig vanskeligt selv at kæmpe sig tilbage på rette spor. Der kan være mange forhold som skal bearbejdes i den forbindelse. Og det er her at en psykolog kan være til uvurderlig hjælp.

Få hjælp til de svære ting i livet hos en psykolog

Det kan være at du, i lighed med rigtig mange mennesker, nærer en forestilling om at man skal være psykisk syg for at kunne gå til psykolog. Dette er dog langt fra sandheden.

En psykologs fremmeste opgave er ikke at helbrede eller behandle mennesker med svære mentale lidelser eller psykiatriske diagnoser, snarere at hjælpe helt almindelige mennesker når livet gør ondt. En psykolog vil aldrig dømme dig eller forsøge at bagatellisere de problemer du oplever. Du vil altid blive mødt med åbenhed og empati hos en psykolog, som i høj grad vil fungere som din sparring partner snarere end en sjælesørger.

Med hjælp fra din psykolog kan du komme helskindet ud på den anden side af sorg og livskriser lige som du kan forebygge negative tilstande såsom angst, stress og depression. Din psykolog vil hjælpe dig til selv at finde de ressourcer og værktøjer der skal til for at kæmpe dig ud af de negative tanker og genvinde dit livsmod.

Læs mere på https://www.larsbjarno.dk/ 

More articles