Sådan kan du undgå hovedpine

16 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Vi kender alle sammen til at få hovedpine. Det kan være hæmmende for din præstationsevne i hverdagen, på arbejdet eller på studiet. Der er enkle ting, som du kan gøre, for at mindske risikoen for hovedpine i løbet af dagen. Læs med i indlægget her og bliv klogere.

Masser af væske

Det er sandt, vand er et godt middel mod forebyggelse af hovedpine. Hvis du er dårlig til at få drukket vand i løbet af dagen, kan du f.eks. tilføje citronskriver eller mynteblade i din vandflaske. Det giver mere smag, og måske kan du få drukket lidt mere end normalt. Vand hjælper ikke kun mod hovedpine, men du kan også få pænere hud af at drikke mere vand. 

Husker du at skifte filtre?

Hvis du har et ventilationsanlæg på arbejdet eller i hjemmet, kan gamle filtre give hovedpine. Dit ventilationssystem skal give dig et rent ventileret rum, men du skal huske at udskifte filtre. Så får du også mest ud af dit anlæg. Der ophober sig en del mængde støvpartikler, som sidder fast indeni anlægget. Hos billigfilter.dk kan du finde forskellige typer af filtre, der passer lige til den type af ventilationsanlæg, som du benytter. 

Husk at lufte ud

Har du ikke et ventilationsanlæg på arbejdet, skal du huske at lufte ud. Du kan hurtig få et tungt hoved af at befinde dig i et rum, hvor luften er tæt. Særligt på en arbejdsplads med mange mennesker kan rummet føles meget indelukket. Husk at lufte ud med jævne mellem rum eller spis din frokost uden for, så du får friskt luft i løbet af dagen. Det kan gøre en stor forskel for dig og dine kollegaer, hvis i husker hinanden på at lufte ud. I skal ikke sidde i træk, men et åbnet vindue kan hurtigt rense rummet for lugtgener. 

More articles