Sådan skal epoxy resin blandes

15 March 2021 Sara Mortensen

editorial

Hvis du står og skal i gang med et projekt, der kræver epoxy resin, så gælder det om at få det blandet korrekt. Hvis man vil opnå et godt resultat med epoxy resin, så skal der tages højde for nogle ting undervejs i processen.

Epoxy resin er et to komponent produkt, som skal blandes sammen. Det er vigtigt, at man blander det godt sammen, hvis man vil opnå et godt resultat. Det siger meget om slutresultatet, hvordan blandingen har været blandet sammen inden start. 

Du skal blande epoxy og resin sammen i en stor samlet balje, hvor du røre det rundt i mindst 3-5 minutter. Det er forskelligt hvad der anbefales, men hvis man kan klare det i håndkraft, så bør man gøre det. 

Hvad består epoxy og resin af? 

Epoxy og resin er to komponenter, der blandes sammen og bliver til en slags super lim – bare i store mængder. Resin betyder harpiks på engelsk, og er også et harpikslignende produkt. Det er dog kemisk fremstillet, og ikke naturligt fremstillet ligesom ægte harpiks. 

Når man blander de to komponenter sammen, så får man en klar farve. Den kan man ændre ved at tilføje noget pigment til blandingen. Det kommer an på hvad du skal bruge dit epoxy resin til, om det er nødvendigt med pigmentering. 

Kun fantasien sætter grænser for epoxy resin

Når man skal arbejde med epoxy resin, så er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for hvad man kan lave med det. Det bruges både til at lave smykker med, bardiske, plankeborde, møbler, lamper og meget mere. Det bruges både i privaten og industrien.

Mange har også fået et epoxy gulv derhjemme, da det giver et super cool look. Det er derfor et produkt, som bliver brugt flittigt i mange forskellige tilfælde. Du kan derfor bruge det til enormt meget, og bare tænk det som en utrolig kraftig super lim i store mængder! 

More articles