Har du fugt i underetagen?

30 December 2020 Lykke Holzmann Søby

editorial

Fugt i kælderen er sandsynligvis forårsaget af vanddampe, der langsomt stiger op fra jorden nedenunder og går igennem fundamentet op til dit gulv og vægge.

Husejere kæmper med fugtige kældre fra tid til anden. Nogle venter og ser, om problemet forsvinder af sig selv, mens andre ringer til kælderentreprenører for at hjælpe dem med at løse problemet.

Hvad forårsager fugt i kælderen?

Mange ting kan få din kælder til at være fugtig. De største syndere inkluderer:

Underjordisk kondens

Kælderen er meget køligere end resten af ​​huset. På grund af dette er kølig luft ikke i stand til at holde meget fugt som den varme luft i de andre rum. Når luft fra øverste rum blandes med luft fra kælderen, kondenserer den på kældervæggene, herunder rør, der løber igennem den. Dette skaber et omgivende miljø for skimmelsvamp.

Ødelagte rør og vægsprækker: Utætte rør og revner i fundamentvæggen fungerer også som en kanal til fugt og vand. Afløb og kloakoverløb er andre potentielle årsager til fugt. Ofte får de vand til at komme i kontakt med kældervæggene og gulvet.

Fugt stiger op fra jorden

Hvis kælderen ikke er vandtæt, kan fugt langsomt stige op fra jorden nedenunder og komme sig gennem fundamentet helt til dit gulv og vægge. Dette vil sandsynligvis blive et problem, hvis dit hjem er bygget med gamle og porøse mursten.

Vand fra udtørrede vandhaner: Ubrugte håndvaske, toiletter og kar i kælderen kan være andre årsager. Vand fra rørene siver langsomt ud over tid og forårsager fugt i væggene.

Kældervasketøj

Hvis du vasker i kælderen og bruger en tørretumbler, vil den lede meget af fugtigheden fra tøjet til dine vægge. Over tid kondenserer fugtigheden og får dine vægge til at blive fugtige.

Hvad er tegnene på fugtige kældre?

Hvis dit hus konstant er fugtigt, betyder det, at der er fugt eller vand i væggene eller gulvet. Tydelige tegn på fugtige kældre i dit hjem inkluderer:

Muld- eller meldugudseende på gulve og vægge

Vægge ser eller føles usædvanligt kolde eller våde

Fugtige pletter på bunden af ​​væggen stiger opad

Gulvmaling og tapet skaller af

Overdreven kondens på dine vinduer

Fliser, vinyl eller tæppe er våde og løse / løfter

Hvis du bemærker nogen af ​​disse tegn, skal du få hjælp til at finde en varig løsning på Fugt i kælder.

More articles